Σαααααααααάκη, ιδού το Ηρώδειό σου

Posted on 28 Σεπτεμβρίου, 2020, 9:41 πμ
2 secs

Πλήθος ήταν τα σχόλια για τη φωτογραφία του Σάκη Ρουβά στο εσωτερικό του χώρου του Ηρωδείου με τη Μercedes που διαφήμιζε και φυσικά οι απορίες για τον αν είχε σχετική άδεια από το αρμόδιο υπουργείο και το ΚΑΣ έπεσαν βροχή. 

Αφού είχε πάρει διαστάσεις ο σάλος ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ενημέρωσε ότι η φωτογράφιση έγινε χωρίς σχετική αδειοδότηση:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις.»

Ακολούθησε η συγγνώμη του Σάκη Ρουβά: 

“Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων, για την ευκαιρία που μου δόθηκε, να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή συνδέθηκε, δυστυχώς, και μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετική με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιλήφθηκα το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε, καθώς ο σεβασμός μου στα μνημεία και στην πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη, για την οποία αναστάτωση προκλήθηκε.”

Οι απορίες παραμένουν

Τι σημαίνει ότι η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις; Προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι διαδικασίες; Τι θα κάνει το υπουργείο για να εμποδίσει τον κάθε Ρουβά να κάνει ό,τι γουστάρει στο Ηρώδειο ή σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο;

...