Ρίτσα Σιμάτου: Με αφορμή τα σκουπίδια

Posted on 07 Σεπτεμβρίου, 2020, 11:54 πμ
0 secs
Όλο και πιο συχνά δυστυχώς τον τελευταίο καιρό ακούμε για την γυναικοκτονία (θλιβερά ρεκόρ σε Μεξικό, Τουρκία και αλλού) ή τη βία κατά των γυναικών με υψηλά ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας ή του βιασμού μέχρι του εγκλήματος (η Ελένη στη Ρόδο και η Σούζαν στην Κρήτη είναι τόσο νωπές)
Συζητώντας και με φίλους εκπαιδευτικούς που αντικειμενικά είναι πιο κοντά στις νεαρότερες ηλικίες, φαίνεται ότι η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία παραμένει ταμπού, γίνεται μόνο αν υπάρχει κάποιο κενό (βρέχει και δεν μπορούν να κάνουν γυμναστική), η δε ενημέρωση των παιδιών γίνεται κατεξοχήν από το διαδίκτυο με «φιλμάκια», όπου η πρωταγωνίστρια ανοίγει την πόρτα και εφορμά ο μάγκας ο ωραίος ο μερακλής. Με δύο λόγια, ο κάθε χαμένος θεωρεί ότι κάθε γυναίκα του ανήκει, ότι το «όχι» μπορεί να είναι «ναι» και αυτό έρχεται και του επιβεβαιώνει το κάθε τηλεοπτικό σκουπίδι που προβάλει ανάλογα πρότυπα.
Αντιπαρέρχομαι τα γνωστά, ότι το κανάλι φυσικά και ελέγχει τι προβάλει, ότι η εκπομπή δεν είναι απλώς παλιακή και κακόγουστη, αλλά μεσαίωνας και δυσωδία, ότι το κανάλι έδρασε αφού ο κυβ. εκπρόσωπος Πέτσας .. τους μάλωσε (άτιμη λίστα όλα εδώ πληρώνονται).
Τέλος, δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω ότι τα κανάλια αφού καταδικάσουν τις απόψεις, θα κυνηγάνε τον λεβεντομ@α@ακα για δηλώσεις και κάποιοι θα σπεύσουν να του σφίξουν κρυφά ή όχι το χέρι (θυμηθείτε τον Ορέστη Μακρή στη γνωστή ταινία , να λέει στον Παπαμιχαήλ : ν΄αγιάσει το χέρι σου. Μπορεί να γελούσαμε κάποτε με αυτά αλλά να θυμόμαστε και πως ο κινηματογράφος της εποχής αυτό καλλιεργούσε σε σημείο που το χαστούκι να είναι δείγμα αγάπης και καλοδεχούμενο από τη γυναίκα!!).
Καμιά δικαιολογία, καμιά ανοχή
...