Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει, ως αξιωματική αντιπολίτευση, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την οργή που κυριαρχεί στον κόσμο για τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση. Βλέπουμε αναποτελεσματικά και αποσπασματικά μέτρα, ενώ η κυβέρνηση αρνείται, ακόμη και στην υπόθεση των απευθείας αναθέσεων, που είναι πολλές και με αδιαφανή σημεία, το αίτημα για διακομματική επιτροπή. Τα self-tests που έρχονται τώρα δεν πρέπει να υποκαταστήσουν άλλα αναγκαία μέτρα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, δύο φορές την εβδομάδα, τα τεστ στα σχολεία και την παρέμβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επεσήμανε ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

 

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

 

  • «Είμαστε στην περίοδο που η εντονότατη κριτική ασκείται από τον κόσμο. Και γιατί ασκείται; Διότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Είδαμε στα 700 κρούσματα να επιβάλλεται το πιο σκληρό lockdown της Ευρώπης και στα 3.000 κρούσματα να αρχίσει να χαλαρώνει. Βλέπουμε αποσπασματικότητα και αναποτελεσματικότητα των μέτρων, βλέπουμε μια μη εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας και μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει τις ευθύνες της στην λεγόμενη ατομική ευθύνη, στην αντιπολίτευση ή σε οποιονδήποτε άλλον. Αυτό έχει φέρει τον κόσμο σε μια απελπιστική κατάσταση».

 

  • «Δεν ξέρω αν είδατε τον δείκτη Bloomberg, έναν δείκτη ανθεκτικότητας. Η χώρα έχασε τις τελευταίες μέρες 20 θέσεις στη διεθνή κατάταξη. Έρχεται τώρα, ως “μαγική λύση” η υπόθεση των self-tests, όπου γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι υποκατάστατα των άλλων αναγκαίων μέτρων που δεν έγιναν μέχρι τώρα: Υποχρεωτικά τεστ στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, δύο φορές την εβδομάδα. Τεστ στα σχολεία, παρέμβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όταν δεν έχουν γίνει όλα αυτά, ενώ φτάνουμε και στο σημείο να μας έχουν κοροϊδέψει κατάμουτρα με την υπόθεση των ΜΕΘ, -τώρα που τις χρειαζόμαστε αυτός ο «μαγικός» αριθμός των 1.200 – 1.300 ΜΕΘ φαίνεται ότι δεν υπάρχει-, γιατί ο κόσμος να μην οργίζεται και γιατί, με τη σειρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση να μη θέτει μετ’ επιτάσεως αυτή την οργή του κόσμου και την απαίτηση να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων»;

 

  • «Από τις αρχές της πανδημίας το έχουμε πει. “Βάλτε μια διακομματική επιτροπή σε σχέση με τις προμήθειες, έτσι ώστε να μη σας κατηγορούμε εμείς ότι πάτε να βοηθήσετε ημετέρους, ούτε εσείς να λέτε ότι ασκούμε στείρα αντιπολιτευτική κριτική».

 

  • «Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προλαβαίνει καταστάσεις. Να επαναλάβω. Διακομματική επιτροπή για τις απευθείας αναθέσεις. Είναι πολλά τα λεφτά κ. Παπαδάκη και μοιράζονται αδιαφανώς. Δεν μπορούμε να μην έχουμε τα ερωτήματά μας όταν έχουμε ζήσει το σκάνδαλο με το “σκοιλ ελικικου”, με τις μάσκες – κουκούλες στα σχολεία, όταν έχουμε δει την υπόθεση με τη Cisco, που μας έλεγαν επί ένα χρόνο ότι ήταν δωρεάν και αποδείχθηκε ότι την έχουμε ακριβοπληρώσει και ότι δώσαμε τα προσωπικά δεδομένα του κόσμου. Γιατί να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση»;