Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το βράδυ της Παρασκευής η Μάρα Ζαχαρέα προαναγγέλλει ότι ο σταθμός θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη…
Αντ’ αυτού, το Star αναφέρει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης είναι “στο μάτι του κυκλώνα για το …τίποτα”, επειδή η μία καταγγελία για βιασμό δεν έχει μετατραπεί σε μήνυση και η μήνυση που έχει κατατεθεί για βιασμό 15χρονου έχει παραγραφεί.
Αναφέρεται μάλιστα ότι “σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού”, ακόμη και αν γινόταν έρευνα, ο σκηνοθέτης θα κατηγορούνταν “μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου”!

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυρία Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, γιατί γνώριζε και συγκάλυψε

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει για το θέμα:

Μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές- πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία – να δοθεί στον κ. Λιγνάδη, η μόνη αξιοπρεπής στάση για την κ. Μενδώνη, η οποία τον κάλυπτε για δύο εβδομάδες πριν την αποχώρηση του, είναι η παραίτηση.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Documento, ο κ. Λιγνάδης μια ημέρα μετά της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στις 21 Μαΐου του 2019, παρουσιάζεται σε εκδήλωση ως ο νέος διευθυντής του Εθνικού και χαμογελώντας υπονοεί ότι αυτό θα συμβεί μόλις αλλάξει η πολιτική ηγεσία. Ένα μήνα μετά τις εκλογές η κ. Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία- μεταξύ των άλλων- λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Όπου ως δημόσιο συμφέρον προφανώς εννοεί τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη.

Οι διαρροές της κ. Μενδώνη ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη τρεις ημέρες πριν αναλάβει ο δεύτερος τη θέση του διευθυντή δεν μπορούν πλέον να την διασώσουν.

Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες και τον θώκο που τώρα κατέχει, αυτόν της υπουργού Πολιτισμού και να αποχωρήσει.