Φίλε Δημήτρη Ινδαρέ, έχοντας προσωπική εμπειρία από τη συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστεύω ότι η υπόθεσή σας ήταν καθαρή περίπτωση βασανιστηρίων και έτσι έπρεπε να καταγγελθεί.
Έχοντας δεχτεί λιγότερη βία από ό,τι εσείς, καθόλου σωματική, μόνο λεκτική, μετά από μήνυσή μου, η Εισαγγελέας δέχτηκε ότι πρέπει οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να οδηγηθούν σε δίκη με την κατηγορία της «ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ». Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα και απαλλάχτηκαν στο Εφετείο. Το τι ειπώθηκε στη δίκη δεν θέλω να το θυμάμαι.
Αναρωτιέσαι «με τι συνείδηση αποφασίζουν να καταθέσουν ενόρκως ανυπόστατα στοιχεία; Με κομποσκοίνια στα χέρια και φυλαχτά…». Δεν ξέρω. Μέχρι και η Εισαγγελέας στο Εφετείο πρότεινε να δικαστεί ο τμηματάρχης του τμήματος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ για ψευδορκία… Η έδρα δεν το δέχτηκε γιατί είπανε ότι στη συνέχεια ανακάλεσε. Δηλαδή όλοι παραδέχτηκαν ότι ειπώθηκαν ψέματα. Και παρ’ όλα αυτά τους αθώωσαν.
Αναρωτιέσαι «πώς σπάει αυτός ο φαύλος κύκλος; Από βιαστικούς εισαγγελείς που ξεπετούν ελαφρά τη καρδία εγκλήσεις πολιτών, στέλνοντας τες αβασάνιστα στο αρχείο;» η άποψή μου είναι ότι δεν το κάνουν από βιασύνη… Το να μην βλέπουν «πως ο βασιλιάς είναι “γυμνός”» δεν είναι βιασύνη… κάτι άλλο είναι… και δεν το αποφάσισαν βιαστικά…
*Ανάρτηση της Πόπη Μέλλιου στο facebook με αφορμή τη συνέντευξη του Δημήτρη Ινδαρέ στο News247.gr