Πυρκαγιές σε Νέα Μάκρη και Καλύβια

Posted on 09 Σεπτεμβρίου, 2020, 12:40 μμ
0 secs

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, 2 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, οι αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία:

1) Στη Λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του Αγίου Πέτρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη

2) Στη Λεωφόρο Διονύσου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Καΐρη Θεοφίλου, στο ρεύμα προς Νέα Μάρκη

3) Στη Λεωφόρο Διονύσου από τη θέση Ανατολή, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο.

«Το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα Στρατής Τσίρκας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας είπε: «Προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Φέριζα κι ένα οικοτροφείο που υπάρχει στην περιοχή.

Παράλληλα λόγω της έκτασης και της έντασης της φωτιάς, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πλέον, επιχειρούν για την κατάσβεσή της, 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

...