Πρώτα γέμισαν τα πλοία κόσμο και μετά επέβαλλαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο κατάστρωμα

Posted on 03 Αυγούστου, 2020, 2:04 μμ
0 secs

Με την τακτική του βλέποντας και κάνοντας, η κυβέρνηση της παλινωδίας επιβάλλει, μετά την αύξηση από 60% σε 80% της πληρότητας στα πλοία, την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιβάτες και στους εξωτερικούς χώρους των επιβατικών, μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση του μέτρου έρχεται μετά από σειρά άρθρων στο διαδίκτυο για συνωστισμό και μη χρήση μάσκας από τους επιβάτες που προτιμούν για το ταξίδι τους να κάθονται στο κατάστρωμα.

Μάλιστα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, δηλώνει ότι η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

Ποιος αύξησε όμως την πληρότητα και με ποια κριτήρια, δεν μας είπε ο κύριος Πέτσας καθώς θα έπρεπε να απαντήσει από ποιον δέχτηκε πιέσεις η κυβέρνηση για να το πράξει.

Αν και η απάντηση για το ποιος επέβαλλε την αύξηση της πληρότητας έρχεται μέσω του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, μόλις μία ημέρα πριν αποφασιστεί το μέτρο την Πέμπτη 30 Ιουλίου, στον ANT1:

«Δεν αυξήθηκε η πληρότητα των πλοίων. Μάλιστα, συζητήθηκε πριν δέκα μέρες στην επιτροπή και η επιτροπή απέρριψε το αίτημα. Και μάλιστα επειδή σιγά – σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά έχουμε καταλήξει να υπάρχει μαύρη αγορά στα εισιτήρια. (…) Έχουν φτάσει δηλαδή στα όρια τους οι πληρότητες των πλοίων. Δεν μπορούν για τον Αύγουστο. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Παρ’ όλα αυτά η υγειονομική επιτροπή – κι εμείς ακολουθούμε αυτό που μας λέει – είναι αυστηρή: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεωτέρας».

Παράλληλα παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

...