Ο Νίκος Παπαιωάννου, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη για την κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, η οποία δέχεται και το μεγαλύτερο πλήγμα από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε πως παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη, παρά την πτώση που παρατηρείται στα λύματα και πρόσθεσε πως η χαλάρωση πρέπει να γίνει σταδιακά. «Είναι καλύτερη η εικόνα, αλλά ο πόλεμος μαίνεται, δεν κερδήθηκε. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Την Παρασκευή σε σχέση με την Τετάρτη η τιμή ήταν 30% κάτω, της τάξης των αρχών Νοέμβριου. Φαίνεται μια πτωτική τάση» είπε χαρακτηριστικά.

Οποιαδήποτε τιμή όμως πρέπει να παγιωθεί και μετά να γίνει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα μα τον κ. Παπαιωάννου.  «Η χαλάρωση να γίνει εντελώς σταδιακά και να μην ξαναγυρίσουμε σε 10-15 μέρες σε χειρότερα νούμερα. Ας μην περιμένουμε το εμβόλιο. Τα προσωπικά μας εμβόλια είναι η μάσκα, η απόσταση, με αυτά παλεύουμε σήμερα. Το μυαλό μας να είναι στο σημερινό εμβολιο» σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλο lockdown μέχρι τον Μάρτιο ανέφερε: «Αισιοδοξώ ότι δεν θα έχουμε άλλο lockdown ως τον Μάρτιο αλλά ο χειμώνας είναι βαρύς και είναι μπροστά μας. Όλα είναι στο τραπέζι».