Πρόσφυγες και ντόπιοι επιδιορθώνουν μαζί τις λακκούβες στους δρόμους της Σαμαρίνας Γρεβενών

Posted on Σεπ 07, 2020, 3:49 μμ
1 sec

Πρόσφυγες και ντόπιοι ενώνουν δυνάμεις και επιδιορθώνουν τις λακκούβες στους δρόμους της Σαμαρίνας Γρεβενών.

Αφού έλαβαν πρόσφατα άδεια από την κοινότητα, οι εθελοντές – αιτούντες άσυλο, μετανάστες και ντόπιοι – ξεκίνησαν να δουλεύουν νωρίς το πρωί, ενώ οι εργασίες επιδιόρθωσης ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα.

Με την κίνηση αυτή, οι πρόσφυγες που μένουν προσωρινά σε ξενοδοχεία του ορεινού οικισμού, θέλησαν να δείξουν πως νοιάζονται για τη Σαμαρίνα, καθώς και να ευχαριστήσουν τους ντόπιους για τη φιλοξενία. Στην προσπάθεια συμμετείχαν και μικρά παιδιά πρόσφυγες που μετέφεραν νερό και οικοδομικά υλικά.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Γιώργο Κωνσταντίνου, που ζει μόνιμα στο Βερολίνο, όμως κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το χωριό καταγωγής του. Μιλώντας με πρόσφυγες στην περιοχή, διαπίστωσε πως οι άνθρωποι θέλουν να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Έτσι «γεννήθηκε» αυτή η ιδέα, που ενδέχεται να έχει συνέχεια.

Γιατί όπως ανέφερε και ένας νεαρός συμμετέχοντας, ο Φαρζάντ από το Αφγανιστάν, νιώθει ευγνώμων για τον τόπο που του έχει προσφέρει ό,τι στερήθηκε στην πατρίδα του, την ασφάλεια, ενώ το πρώτο μέλημά του τώρα είναι επιστρέψει στο σχολείο.

...