Η «Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της εργασίας» συγκροτήθηκε τον Απρίλιο 2021 από ιστορικούς, ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους, οικονομικούς και πολιτικούς επιστήμονες και επιστημόνισσες, παλαιότερους και νεότερους ερευνητές και ερευνήτριες,  με στόχο να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο για την υπεράσπιση της εργασίας και των εργαζόμενων γυναικών και αντρών, των ανέργων, των νέων που εισέρχονται σε μια αγορά εργασίας όπου τείνει προς εξαφάνιση το δικαίωμα της σταθερής και αξιοπρεπώς αμειβόμενης απασχόλησης.

Η 1η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση της «Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της εργασίας» απέναντι στην κυβερνητική επίθεση που προωθείται με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, στις 8 μ.μ.

Ακολουθεί πιο κάτω (και συνημμένη), η πρόσκληση.

Η Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της εργασίας  σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συζήτηση για την «υπεράσπιση της εργασίας» απέναντι στην κυβερνητική επίθεση που προωθείται με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, στις 8 μ.μ.

 

Μέσα στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε μια περίοδο εκτεταμένης ανεργίας, επισφάλειας και μείωσης των αποδοχών, η κυβέρνηση προωθεί με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη μια μεγάλης έκτασης επίθεση στα εργασιακά ζητήματα. Συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο μια μακρόχρονη γραμμή απορρύθμισης της εργασίας, που παγιώθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ενώ συνάμα εισάγει νέες τομές, όπως είναι η κατάργηση του οκταώρου, η δραστική ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη, η γραφειοκρατικοποίηση της συνδικαλιστικής λειτουργίας, η ουσιαστική αφαίρεση της δυνατότητας των συνδικάτων να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η ποινικοποίηση των απεργιών.

 

Για τα ζητήματα αυτά θα μιλήσουν οι:

 

Χρήστος Γούλας (διευθυντής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ)

Γιώργος Ιωαννίδης (οικονομολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Αντώνης Λιάκος (ιστορικός, ΕΚΠΑ)

Γεωργία Πετράκη (κοινωνιολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Γιώργος Τσιώλης (κοινωνιολόγος, Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Συντονίζει η ιστορικός Δήμητρα Λαμπροπούλου (ΕΚΠΑ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.


 

Πρόσκληση

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση μέσω του συνδέσμου

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtdOGrqDsuGN2BpATapgM8wLOt6UvS1og6 και από την σελίδα της Πρωτοβουλίας στο facebook https://www.facebook.com/Protovouliayperaspisiergasia/

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας Culture through politics.

 

, Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της εργασίας: διαδικτυακή συζήτηση, Τρίτη 1.6.2021, στις 8 μ, INDEPENDENTNEWS

Το κολάζ είναι ευθύνη του site

independentnews