, Προσοχή στον γορίλα… Κύριο θέμα INDE (6/11/2021), INDEPENDENTNEWSΠρώτα απ’ όλα: Με το μαλακό τους εποχικούς πυροσβέστες, θα τους χρειαστούμε. Εκτός κι αν παρεξηγήσαμε. Μπορεί τα ΜΑΤ να μη τους έδειραν, αλλά να τους έκαναν ασκήσεις χρήσης μάνικας. Αλλά κι αυτοί οι πυροσβέστες… Να μην υπακούσουν στις εντολές να ανοίξουν τον δρόμο; Να αντισταθούν; Τι παριστάνουν, τους αναρχικούς; Τον… γορίλα, που λέει και ένα τραγούδι;

Ωστόσο, αφήνοντας κατά μέρος τον σαρκασμό, που χρειάζεται μερικές φορές, είναι φανερό από τα χθεσινά γεγονότα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι η κυβέρνηση, όλο και συχνότερα, έρχεται αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες που δεν μπορεί να τις ανεχτεί. Η επίθεση στους διαμαρτυρόμενους πυροσβέστες – που ανάθεμα και αν μάθαμε από τα κανάλια γιατί στέκονταν και έτρωγαν νερά και χημικά έξω από το υπουργείο – δεν ήταν ένδειξη ισχύος, αλλά ένδειξη ανασφάλειας.

Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτικό κεφάλαιο να ξοδέψει. Μοιάζει, όμως, να θεωρεί ότι έχει λιγότερο από αυτό που θα ήθελε για να νιώθει σίγουρη. Εξάλλου, σιγά σιγά όλο και περισσότεροι θα πλήττονται από τη «τέλεια καταιγίδα» του νομοθετικού έργου της.

 


, Προσοχή στον γορίλα… Κύριο θέμα INDE (6/11/2021), INDEPENDENTNEWS
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr