Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων, μελών του ΣΕΚ στη Νέα Ιωνία προχώρησε η αστυνομία, επειδή διακινούσαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26 Νοέμβρη.

Σε συνέχεια των απαράδεκτων προσπαθειών της κυβέρνησης να περισταλεί η συνδικαλιστική και πολιτική δράση, στους προσαχθέντες επιχειρείται να φορτωθεί η κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή», επειδή καλούσαν σε συμμετοχή στην απεργία και σε απεργιακή συγκέντρωση.

Δημοτική σύμβουλος ζήτησε να επισκεφθεί τους τέσσερις προσαχθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για διέγερση, ωστόσο το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από τους αστυνομικούς καθώς όπως είπαν «το Αστυνομικό Τμήμα έχει κρούσματα COVID-19».

Οι προσαχθέντες εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για τις προσαγωγές εκδόθηκε η παρακάτω καταγγελία από το ΣΕΚ:

«Καταγγέλλουμε την προσαγωγή των μελών του συνεργείου της Εργατικής Αλληλεγγύης, ανάμεσά τους και ένα μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τη λαϊκή αγορά των Πευκακίων, την ώρα που μοίραζαν υλικό για την πανεργατική απεργία της 26 Νοέμβρη. Στα “δημοκρατικά” πρότυπα της Θεσσαλονίκης, η αστυνομία τους κρατά παράνομα στο ΑΤ Νέας Ιωνίας και προσπαθεί να τους φορτώσει την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή!

Η κυβέρνηση, τσαλακωμένη από την διαδήλωση του Πολυτεχνείου, προσπαθεί να τρομοκρατήσει αγωνιστές και αγωνίστριες διότι φοβάται την απεργία! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων και συντροφισσών! Όλες και όλοι στην πανεργατική απεργία 26/11, 11πμ πλατεία Κλαυθμώνος!»

Για την απεργία της 26ης εξέδωσε ανακοίνωση και το ΠΑΜΕ αναφέροντας: «26 Νοέμβρη απεργούμε. Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε: άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, επίταξη των δομών ιδιωτικών υγείας, άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας.»