Εκτός ελέγχου φαίνεται η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη καθώς το ιδιαιτέρως αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης επιβεβαιώνεται διαρκώς στη λίστα των ημερήσιων κρουσμάτων.

Μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα ενώ η συνεχόμενη αύξηση των διασωληνομένων τα τελευταία 24ωρα δημιουργεί επιπλέον προβληματισμό για τις αντοχές του συστήματος υγείας αφού η πληρότητα σε νοσοκομεία όπως το ΑΧΕΠΑ φτάνει το απόλυτο (100%).
Την ίδια ώρα, που τα νοσοκομεία έχουν φτάσει για ακόμα μία φορά στο «κόκκινο» και οι αντοχές γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν εξαντληθεί η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης και προβλέπει την ενίσχυση των κρεβατιών ΜΕΘ για κορονοϊό στα νοσοκομεία της πόλης ή ακόμη και τις διακομιδές ασθενών σε άλλους νομούς.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο υπουργείο Υγείας.

Η εκτόξευση αυτή των κρουσμάτων οδηγεί την κυβέρνηση να εξετάζει την επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων όπως είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα ή ακόμη και ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτός νομού ενώ δεν ενδέχεται η πόλη το επόμενο διάστημα να μπει σε καθολικό lockdown.

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελούν και οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος τόνισε ότι έχει ζητήσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζέρβας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα»,

«Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 20:00 – 21:00 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία» πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, μετά την έξαρση κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην πόλη.

«Είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη».

«Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων», πρόσθεσε.