Ηπαράνομη αποικιοκρατική κατοχή, οι πολιτικές εθνοκάθαρσης και το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ εδραιώθηκαν και έχουν επιβιώσει έως και σήμερα και εξαιτίας του λόγου ότι ποτέ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο Ισραήλ ή στους παράνομους εποίκους του για τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις τους. Καθώς η ίδια η διεθνής κοινότητα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια κατά περίσταση κρίση, παραμένοντας απρόθυμη να αντιμετωπίσει έμπρακτα τη δομή που την καλύπτει.

Αυτό που παρατείνει αυτήν τη μη βιώσιμη και εκρηκτική πραγματικότητα είναι η παράνομη κατοχή του Ισραήλ, η αδιάκοπη κατοχή του στον παλαιστινιακό λαό, η αποικιοκρατική του επιχείρηση και το καθεστώς του απαρτχάιντ.

Ο στόχος των καταπιεστικών σιωνιστικών και επεκτατικών δομών του Ισραήλ είναι αδιατάρακτος. Ο στόχος του Ισραήλ και το εθνικό σχέδιο της διαρκούς εκποίησης και εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού και η εμφύτευση παράνομων εποίκων καταστρέφουν συστηματικά τις εναπομείνασες προοπτικές για ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος βάσει της διεθνούς συναίνεσης της λύσης των δύο κρατών που ζητά επίσης η Ελλάδα.

Απόλυτη περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου

Τα καθημερινά ισραηλινά εγκλήματα καταδεικνύουν την απόλυτη περιφρόνησή του για το Διεθνές Δίκαιο και το πολυσύνθετο παγκόσμιο σύστημα. Η βαρβαρότητα της παράνομης κατοχής του Ισραήλ και της υποταγής του παλαιστινιακού λαού, είτε με την πολιορκία, είτε με την κατάληψη εδαφών, είτε με την εξορία, είτε υποβιβάζοντάς τους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν μπορεί να υποτιμάται.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια χτίστηκαν 15.000 αποικιακοί οικισμοί, ενώ επιπλέον 2.200 έλαβαν έγκριση οικοδόμησης την περασμένη εβδομάδα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτό θα ανεβάσει τον αριθμό των Εβραίων εποίκων σε 700.000, παραβιάζοντας κατάφωρα την 4η Συνθήκη της Γενεύης, η οποία δεν επιτρέπει στην κατοχική δύναμη να μεταφέρει τους πολίτες της στα κατεχόμενα εδάφη.

Σύμφωνα με την UN OCHA (Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών), το Ισραήλ σκότωσε 285 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε 8.900 τους τελευταίους τρεις μήνες.

Στόχος μας είναι να τερματίσουμε αυτήν την αναξιοπρέπεια, παρά να συνεχίσουμε να εξετάζουμε τη διαστρωμάτωση του πόνου και της αδικίας, θρηνώντας για τον τεράστιο ανθρώπινο πόνο και απώλειες που επιφέρει.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει συλλογικά αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να σταματήσει τις παραβιάσεις του Ισραήλ και να προστατεύσει τα παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αυτοδιάθεσης, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, αντί να διερευνά και να εφαρμόζει περισσότερες συμφωνίες με ένα καθεστώς απαρτχάιντ.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για την Παλαιστίνη, αλλά για την εγκυρότητα και τη συνεχή βιωσιμότητα της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες.

Η πολυμέρεια παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης διεθνούς τάξης, που βασίζεται σε κανόνες, και το ζήτημα της Παλαιστίνης παραμένει μια δοκιμασία για τη διεθνή δέσμευση σε αυτές τις αρχές και αξίες.

Δίκαιη λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

Το κράτος της Παλαιστίνης θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στη διεθνή κοινότητα για να εξασφαλίσει υποστήριξη και αλληλεγγύη για τον δίκαιο σκοπό και αγώνα της Παλαιστίνης και θα συνεχίσει να εργάζεται σθεναρά για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, καθώς και για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα σε όλες τις πτυχές του, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, μέσω μιας διεθνούς διάσκεψης ειρήνης.

Το Ισραήλ δεν πρέπει να συνεχίσει να απολαμβάνει προνομιακή μεταχείριση ωσάν να ήταν μια «φιλελεύθερη δημοκρατία» από την Ε.Ε., ενώ επιβάλλει την εβραϊκή υπεροχή μεταξύ του ποταμού Ιορδάνη και της Θάλασσας της Μεσογείου, αντί να διασφαλίζει την πλήρη ισότητα για όλους τους πολίτες, τερματίζοντας την αποικιακή κατοχή του στα εδάφη του κράτους της Παλαιστίνης.

Όλες οι πρακτικές και οι πολιτικές του Ισραήλ, «της κατοχικής δύναμης», έχουν μετατρέψει τις ενοποιημένες περιοχές μας σε θυλάκους, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα εναντίον του λαού μας και την πρόσφατη απαγόρευση να διεξαγάγουμε τις εκλογές μας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στερούμενοι το δημοκρατικό μας δικαίωμα ψήφου, είναι εγκλήματα που δεν στρέφονται κατά εμάς μόνο, αλλά ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας, είναι πρακτικές που στρέφονται κατά της λύσης των δύο κρατών και της δυνατότητας ίδρυσης του συνεκτικού κράτους της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου του 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μέχρι σήμερα αποζητούμε έναν εταίρο για την ειρήνη στο Ισραήλ, ενώ αντίθετα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το επεκτατικό ισραηλινό αποικιακό σχέδιο εις βάρος του αυτόχθονος παλαιστινιακού λαού μας και των αναφαίρετων εθνικών μας δικαιωμάτων, το οποίο εξυπηρετεί το όραμα του «Ευρύτερου Ισραήλ» από όλα τα συναγωνιζόμενα σιωνιστικά πολιτικά κόμματα στο Ισραήλ.

Για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ

Η Ελλάδα πρέπει πάντα να ενισχύει τον ρόλο της, ιδίως στην Ε.Ε., με βάση τις θεμελιώδεις αρχές της ίδιας της Ε.Ε., η οποία υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, τη δημοκρατία και την ειρήνη, πέρα από την υπεράσπιση των αρχών και της δέσμευσής της στο Διεθνές Δίκαιο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η ενίσχυση των σχέσεων με μια χώρα -το Ισραήλ- η οποία κατηγορείται για πρακτικές απαρτχάιντ και εγκλήματα πολέμου, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από διεθνείς οργανισμούς και ομάδες που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στον κόσμο, ακόμη και εβραϊκές οργανώσεις λόγω των παραβιάσεών του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου και των Συνθηκών της Γενεύης, με τις οποίες η Ελλάδα δεσμεύεται ως συμβαλλόμενο μέρος, δεν εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το κράτος της Παλαιστίνης είναι δεσμευμένο στο Διεθνές Δίκαιο και έχει συνυπογράψει τη Συνθήκη του Δικαίου των Θαλασσών, σε αντίθεση με το Ισραήλ, το οποίο δεν τηρεί το πρώτο και δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος του δεύτερου.

Πάντα μοιραζόμασταν ισχυρούς δεσμούς κατανόησης και κοινές στάσεις με τους φίλους  Έλληνες, που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία και την ελευθερία πολλές φορές στην ιστορία τους.

Τώρα είμαστε μάρτυρες της εξέγερσης της συνείδησης των λαών του κόσμου κατά του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης όλων των ανθρώπων.

Μαζί θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους και τις επόμενες γενιές, είμαι σίγουρος.

* O Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι είναι πρεσβευτής του κράτους της Παλαιστίνης

«Together we will build a better future for all people»

Article By Marwan Emile Toubassi, Ambassador of The State of Palestine

Israel’s illegal colonial occupation, its ethnic cleansing policies and apartheid regime have become as entrenched and as sustainable as they have because there has never been a charge on Israel or its illegal settlers for their crimes and violations. Instead, the international community is locked into ad hoc responses to crisis while reluctant to confront the structure which undergirds it.

What prolongs this unsustainable and explosive reality is Israel’s illegal occupation, its continuous domination over the Palestinian people, its settler-colonial enterprise, and its apartheid regime.

The aim of Israel’s Zionist oppressive expansionist structures is firm. Israel’s goal and national project of continued dispossession and displacement of the Palestinian people and implantation of illegal settlers are effectively and systematically destroying the remaining prospects for a peaceful settlement on the basis of the international consensus of the two-state solution, that Greece calls for as well.

The ongoing Israeli crimes show its utter contempt for international law and the multilateral system. The brutality of Israel’s illegal occupation and subjugation of the Palestinian people, whether besieged, occupied, exiled, or demoted to second-class citizens, cannot be understated. In the last four years, 15,000 colonial settlements have been built, while an additional 2,200 received building permits last week in the occupied Palestinian territories. This will increase the number of Jewish settlers to 700,000, in clear violation of the 4th Geneva Convention, which does not allow the occupying power to relocate its citizens to the occupied territories. Israel has killed 285 Palestinians and injured 8,900 during the past 3 months according to UN OCHA.

Our goal is to end this indignity rather than only continue to examine its many layers of pain and injustice and lament about the vast human suffering and loss it is causing.

The international community must act collectively by taking the initiative to bring a halt to Israel’s violations and to protect Palestinian rights, including the right to self- determination, based on international law, rather than exploring and implementing more agreements with an apartheid regime.

This is critically important not just for Palestine but for the validity and continued viability of the rules-based international order.

Multilateralism remains the cornerstone of the contemporary international rules- based order, and the Palestine question remains a litmus test for the international commitment to these principles and values.

The State of Palestine will continue to actively engage the international community to ensure support and solidarity for the just cause of Palestine and to work steadfastly for the realization of the rights of the Palestinian people, and for reaching a just solution to the Question of Palestine in all its aspects in accordance with the relevant United Nations resolutions, through an international peace conference.

Israel should not continue to enjoy preferential treatment as if it were a “liberal democracy” by the EU while its policy priorities are about imposing Jewish supremacy between the Jordan river and the Mediterranean Sea, rather than ensuring full equality for all its citizens, and ending its colonial occupation of the State of Palestine territories.

All practices and policies of Israel “the occupying power” have turned our contiguous territories to enclaves, along with the continued aggression against our people and lately refusing to hold our elections in East Jerusalem, denying our democratic right to vote and taking it as hostage, are crimes not against us only, but against the International Law and the commitment of the International Community, they are practices that target the two state solution and the possibility of establishing the contiguous State of Palestine, on the pre 4th of June 1967 borders with East Jerusalem its capital.

To this day we are still missing a peace partner in Israel and instead we continue to witness the expansionist Israeli colonial project to the detriment of our indigenous Palestinian people and our inalienable national rights, serving the ideal of “Greater Israel” by all competing Zionist political parties in Israel.

Greece must always strengthen their role, especially in the EU, on the basis of the founding principles of the EU itself, which defends human rights, equality, democracy and peace, as well as defending their values ​​and commitment to International Law and UN Resolutions.

Strengthening relations with a country – Israel – which is accused of apartheid practices and war crimes, not only by us, but also by International Organizations and groups fighting for justice and peace in the world and even Jewish organizations due to its violations of International and Humanitarian Law and the Geneva Conventions, with which Greece is committed as a party to it does not serve peace and stability in the region.

I would like to point out that the State of Palestine is committed to the International Law and has co-signed the Treaty of the Law of the Seas as opposed to Israel which does not abide by the first and is not a party to the second.

We have always shared strong bonds of understanding and common attitudes with the friendly Greek people who have undergone the struggle for independence and freedom many times in their history.

Now we are witnessing the uprising of the conscience of the peoples of the world against racism, exploitation and against the oppression of all people.

Together we will build a better future for all people and generations to come, I am positive.

Η ΑΥΓΗ

#independent news greece

Facebook: https://www.facebook.com/IndNewsGR

Twitter: https://twitter.com/inde_news

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_artiGsPS7mJj-UaJNq_Tw

Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/