Πολλαπλασιάζονται οι νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να χαρακτηρίζει επιτυχημένο το μοντέλο για τα σχολεία ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το άτυπο, επικίνδυνο, πείραμά της για ανοσία της αγέλης μέσω της νόσησης και με εφαρμογή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ενδεικτική της κατάστασης η δήλωση του διευθυντή Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση των παιδιατρικών κρουσμάτων. Μιλώντας στο Open ο ίδιος εξήγησε πώς σε έναν χρόνο το νοσοκομείο παρείχε τις υπηρεσίες του σε 160 παιδιά και στον τελευταίο 198.

Σχολιάζοντας ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter πως εικοσαπλασιάζονται οι νέες εισαγωγές ανηλίκων πασχόντων από Covid-19 και αναφέρεται στις απαράδεκτες επιλογές της κυβέρνησης για το «Παίδων Πεντέλης».

 

, Πολλαπλασιάζονται τα παιδιατρικά κρούσματα, θριαμβολογεί η κυβέρνηση, INDEPENDENTNEWS

Νέα διαμαρτυρία στο «Παίδων Πεντέλης»

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου λένε «όχι» στην υποβάθμισή του απαιτώντας να συνεχιστούν οι 24ωρες εφημερίες, και μετά την πρωτοφανή επίθεση του υπουργείου Υγείας, που προχώρησε σε αγωγή για την προχθεσινή 24ωρη απεργία τους με αποτέλεσμα να κηρυχθεί παράνομη.

Το νοσοκομείο, από το οποίο κάθε μήνα περνούν χιλιάδες παιδιά συνολικά, που νοσηλεύει μεταξύ άλλων μικρούς ασθενείς με Covid-19 και που αύριο είχε γενική εφημερίδα, θα παραμείνει κλειστό με εντολή του υπουργείου Υγείας.

Οι εργαζόμενοι, όμως, καλούν με ανακοίνωση τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους, την Κυριακή στις 12 μ.μ. στην είσοδο του «Παίδων Πεντέλης», προκειμένου να τους βοηθήσουν να το κρατήσουν ζωντανό.

Το μπαλάκι των ευθυνών ξανά στην Επιτροπή

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμένει στο επιχείρημα περί καλύτερου τέστιγνκ χάρη στην επαναλειτουργία των σχολείων, αφού το Μαξίμου επέλεξε να αγνοήσει από την αρχή τις πανδημίας τα αιτήματα των υγειονομικών για μαζικούς ελέγχους και μέτρα στα σχολεία αλλά και εκ νέου το πρόσφατο μπαράζ εκκλήσεων για συνταγογράφηση των τεστ.

«Η πρώτη εβδομάδα κύλησε καλά. Τα διαγνωστικά τεστ μας βοήθησαν να εντοπίσουμε κρούσματα, τα οποία δεν θα είχαν εντοπιστεί. Θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα με τον κίνδυνο πολύ μεγαλύτερης διασποράς» επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί στον ANT1.

Κι ενώ μέλη της Επιτροπής ειδικών έχουν  αποκαλύψει ότι το μέτρο είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης, δεν δίστασε να υποστηρίξει για ακόμα μία φορά πως «οι προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία από το Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα και από την καινούρια χρονιά και μετά έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή και με βάση αυτές προχωρούμε».

Επιτέθηκε μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως είναι λυπηρό ότι έχει επιδοθεί σε μια «ακατάσχετη καταστροφολογία. Τα σχολεία ξεκίνησαν με πολύ αυστηρό διαγνωστικό έλεγχο, με το πρωτόκολλο του 50+1, το οποίο συνδυάζεται με πολύ αυστηρό έλεγχο για όλους».

Ελάχιστα τμήματα έκλεισαν παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα

Με βάσει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο βρέθηκαν 31.000 κρούσματα από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, αλλά όπως παραδέχτηκε ο κ. Οικονόμου ελάχιστα τμήματα έκλεισαν «εξαιτίας της νόσησης παιδιών. Έκλεισαν μόλις 2 τμήματα στα 80.000. Προφανώς και περιμένουμε κρούσματα και αρρυθμίες».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι ενοχλούνται τόσο πολύ που άνοιξαν τα σχολεία στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι ασχολούνται τόσο πολύ που τα παιδιά είναι στις αίθουσες με τους συμμαθητές, τους καθηγητές, τους δασκάλους τους, απολύτως προστατευμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλούνται τόσο πολύ που η Πολιτεία φρόντισε και μέσα σε τρεις μέρες μοίρασε εκατομμύρια τεστ σε κάθε οικογένεια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις τις αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γάγκα, οι επικείμενες επιτάξεις ιατρικών υπηρεσιών στην Αττική πιθανότατα θα περιλαμβάνουν και την ειδικότητα της Παιδιατρικής, «ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων».


efsyn.gr


 

#independent news greece
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr