ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Ωραία τα παπούτσια σου, Γιώργο μου!

Posted on May 23, 2020, 1:34 pm
2 secs

Πόσο ζεστός, πόσο ανθρώπινος ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Υπενθύμισε στους ακολούθους του στο Instagram την ανάγκη του για ξεκούραση.

Ακόμα και οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες, έχουν ανάγκη κάποια στιγμή να χαλαρώσουν και να δείξουν στον απλό λαό ότι έχουν και ένα άλλο πρόσωπο, του κοινού θνητού που μετά το τιτάνιο έργο πρέπει να ηρεμήσει και να αδειάσει το μυαλό του από το άγχος. Ας το καταλάβουμε κάποια στιγμή…

Στη φωτογραφία «απαθανατίζει» τα παπούτσια του πάνω στον καναπέ του γραφείου του. Έτσι απλά. Σαν ένα παιδί που η νονά τού έφερε το Πάσχα τα καινούργια του «παπά» και τα δείχνει στους φίλους του υπερήφανο. Αυτή η αθωότητα, όμως, δεν αφαιρεί ούτε κατ’ ελάχιστον την αίγλη του ανθρώπου που έχει να διαχειριστεί ένα σημαντικό ζήτημα όπως το προσφυγικό.

Σημασία έχει, όμως, ότι έγιναν οι καλύτερες επιλογές από το υπουργείο και πλέον το προσφυγικό θα βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Οι πλέον άξιοι επελέγησαν για διοικητές των προσφυγικών δομών με κριτήρια ανάλογα με αυτά που είχαν οριστεί διοικητές και στα νοσοκομεία. Τι ανάλογα; Καλύτερα! 

Ποια άλλη κυβέρνηση θα επέλεγε να διορίσει διοικητή που θεωρεί τους πρόσφυγες «εισβολείς» που υπηρετούν ένα «οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πολιτισμού»; Καμία! Μόνο η κυβέρνηση του καλύτερου βιογραφικού της χώρας, του κ. Μητσοτάκη. Μόνο το δικό του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα διόριζε διοικητή της δομής Πύργου Ηλείας τον κ. Χρήστο Τσιαχρή (με μισθό 3.000 ευρώ για τη διοίκηση μιας δομής 80 ατόμων), ο οποίος συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ναζιστικά βιβλία και το εξαίρετο «πόνημα» το οποίο τιτλοφορείται «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη».

Άγιο είχαμε να λέμε που ξαναέφτιαξε αυτό το υπουργείο ο Μωυσής μας, αφού πρώτα το κατήργησε για να ξορκίσει το κακό που έκανε η κυρά Τασία, που μόνη της έφερνε τους πρόσφυγες που τότε λιαζόντουσαν στην Ομόνοια, αλλά τώρα έχει μόνο συντριβάνι. Όλοι τα ξέρουν αυτά…

Είναι, λοιπόν, λογικό, μετά από όλα αυτά τα μεγαλειώδη να μας δείχνει τα παπούτσια του ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Τι όχι;

«Πέντε λεπτά χαλάρωσης στον καναπέ του γραφείου. Ακολουθεί μια ακόμη teleconference», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος. Πόσο τον καταλαβαίνουμε!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Ωραία τα παπούτσια σου, Γιώργο μου! ...