Η ζωή χωρίς κίνδυνο δεν έχει νοστιμάδα. Μπαίνεις στο σπίτι από τη δουλειά και ανοίγεις τον ΣΚΑΪ. Να δεις ειδήσεις, να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό λασπόλουτρο, να ξαποστάσεις. Ειδικά αν έχεις πάει στη δουλειά με το αυτοκίνητο και έχεις διασχίσει την ωραιότατη κιτρινοκαρπουζί Πανεπιστημίου.

Βλέπεις, λοιπόν, τις ειδήσεις με τη Σία Κοσιώνη και μαθαίνεις ότι αυτό το μποτιλιάρισμα που έζησες είναι μικρότερο από χτες. Ο Μεγάλος Περίπατος που ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχεδίασε (;) για να δοκιμάσει τις αντοχές των πολιτών αρχίζει να μη δημιουργεί προβλήματα. Τα πράγματα πάνε όλο και καλύτερα τώρα που δόθηκαν και συμβουλές για εναλλακτικές διαδρομές. Οι οποίες δεν δόθηκαν από προχτές, ας πούμε, για να μη χάσουν την έκπληξη οι οδηγοί. Έτσι είναι οι πορφυρογέννητοι δήμαρχοι. Δεν πολυσχεδιάζουν, αφήνουν τους δημότες να απολαύσουν το απρόοπτο, το απροσδόκητο.

Ο κ. Μπακογιάννης υποψιάζεται (κάτι έχει ακούσει) ότι οι άνθρωποι με τα αυτοκίνητα πάνε στις δουλειές τους, αλλά δεν μπορεί να το αντιληφθεί στην ολότητά του το πράγμα. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν πάνε με ποδήλατα και πατίνια. Δεν έχει μπει σε τρόλεϊ και λεωφορεία για να καταλάβει ότι για να μην έχει μποτιλιάρισμα η Αθήνα και να περιδιαβαίνουν χαρούμενοι δημότες στην Πανεπιστημίου, πρέπει να υπάρχουν εξυπηρετικότατα μέσα μαζικής μεταφοράς (που να μη τα φοβάται ο κόσμος εν μέσω πανδημίας). Αλλά τι να πεις… Αν οι επικοινωνιολόγοι είπαν στον κ. Μπακογιάννη ότι Μεγάλος Περίπατος είναι καλή φάση, τον υλοποίησε γρήγορα γρήγορα μη χάσει τη δόξα. Έτσι κάνουν τα μεγάλα τζάκια, θέλουν και μεγάλα κούτσουρα…

Στο κάτω κάτω το δελτίο του ΣΚΑΪ κατάφερε και συνέδεσε τα ασύνδετα: το ρεπορτάζ για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο με την απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Έκαναν διαδήλωση οι άτιμοι κι εκεί που ο δήμαρχος πήγε να λύσει το πρόβλημα -τσουπ!-, βγήκαν με τα πανό και δημιούργησαν πρόβλημα… Τι τη θέλουν κι αυτοί τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας…

Να δείτε και αύριο ΣΚΑΪ! Μπορεί να ενημερωθούμε ότι στον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν και ρυάκι με κροκόδειλους κατά μήκος των πεζοδρομημένων οδών, αλλά ο κ. Μπακογιάννης το μελέτησε καλύτερα και δεν το υλοποίησε.  Άγιο είχαμε!