ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Πώς θα γλιτώσει το παιδί…

Posted on 14 Σεπτεμβρίου, 2020, 10:08 πμ
8 secs

Τα παιδιά πάνε σήμερα για πρώτη μέρα στο σχολείο εξοπλισμένα με παγουρίνα των 250 ml. «Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία», έγραψε ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός… Αλλά φαίνεται, όμως, ότι ξηρασία έχει το παρόν των παιδιών.  Κι όχι μόνο γιατί δεν θα έχουν επαρκή ποσότητα νερού.

Η νέα χρονιά, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, επιφυλάσσει  δραματικές ελλείψεις και καθυστερήσεις, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που επί έξι μήνες αδιαφορούσε και προσπαθούσε με επικοινωνιακά τρικ να καλύψει τις ανεπάρκειές του. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς σχολικές καθαρίστριες, χωρίς σοβαρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid – 19, χωρίς τεστ στους εκπαιδευτικούς, χωρίς καμία υποδομή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, χωρίς μάσκες ή με μάσκες ακατάλληλες, χωρίς αντισηπτικά… Και να ‘χεις και τους ψεκασμένους αρνητές της μάσκας να δημιουργούν αναστάτωση…

Την ίδια ώρα διαβάζουμε την ανατριχιαστική είδηση από τη Μόρια. Εκεί που τα παιδιά κοιμούνται στους δρόμους, άστεγα και πεινασμένα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με tweet καταγγέλλουν πως βρέφος μόλις 10 ημερών εισέπνευσε καπνό και δακρυγόνα στη διάρκεια των επεισοδίων στο ΚΥΤ της Μόριας. Ανφέρουν μάλιστα πως το νεογέννητο μωρό κοιμάται εδώ και πέντε ημέρες στον δρόμο χωρίς σκηνή και πως έκανε εμετό σε όλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας. Η ανάρτηση κλείνει με ένα ερώτημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το οποίο αναφέρει: «Είναι σωστό να αφήνονται στην τύχη τους μωρά, ηλικιωμένοι & άρρωστοι; #EU πού είσαι;».

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»: Αυτό, τίποτ’ άλλο…

 

 

...