ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Καιρός για μια υπέρκομψη αυτοκράτειρα 12 μιλίων

Posted on 28 Αυγούστου, 2020, 11:48 πμ
2 secs

Επεκτείνεται σημαντικά, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η επικράτεια στην οποία η χώρα μας ασκεί κυριαρχία, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων. Γινόμαστε ξανά αυτοκρατορία επιτέλους!

Το ερώτημα που γεννάται, με την ευκαιρία αυτής της εξέλιξης, είναι αν πρέπει να αποκτήσουμε και υπέρκομψη αυτοκράτειρα. Θα λειτουργούσε πολύ θετικά αυτό στην ψυχολογία του κόσμου. Θα ξεχνούσε ότι δεν έχει εισόδημα, του παίρνουν το σπίτι, δεν έχει στον ήλιο μοίρα και θα έβγαινε στα μπαλκόνι να χειροκροτάει. Φυσικά για τη θέση αυτή υπάρχει πάντα η Μιμή Ντενίση, αλησμόνητη στον ρόλο της Θεοδώρας. Εκτός αν προτιμάται τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό…

Όποιος ή όποια κι αν ανέβει στον θρόνο, σημασία έχει ότι θα δοθεί η ευκαιρία κάποιος να συνεχίσει τις διακοπές του. Γιατί λυσσάξανε οι συριζομαδούροι που ο Μητσοτάκης κατάφερε να είμαστε η πρώτη χώρα σε μπάνια πρωθυπουργού ανά κρούσμα. Θέλανε σώνει και καλά να γυρίσει. Δηλαδή και που γύρισε, τι; Περιμένουν κάτι να κάνει; Το πολύ πολύ να κάνει αυτό που μόνο τον ενδιαφέρει, να ενορχηστρώσει την επικοινωνιακή του πολιτική. Αν περιμένετε να ασχοληθεί με προβλήματα της κοινωνίας, με τα σχολεία, τις δομές υγεία, με τη φτώχεια, με την ανεργία, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ούτε στα πλάνα του ούτε στις προτεραιότητές του. Αφήστε που κινδυνεύουμε με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα… αποτελεσματικότητά τους.

Γινόμαστε ξανά αυτοκρατορία, αυτό πρέπει να μας απασχολεί πλέον. Νέα ευκαιρία να πανηγυρίσουμε, λοιπόν. Γιατί μας είχαν λείψει τον τελευταίο καιρό τα πανηγύρια που μας τα απαγόρευσαν αυγουστιάτικα, που είναι και η εποχή τους.

Τέλειωσαν και οι ιαχές χαράς και οι επευφημίες στον πολυχρονεμένο πρωθυπουργό που φρόντισε να μη γίνουμε Ιταλία και Ισπανία από το κοροναβιρούσι, τώρα που με τρόμο περιμένουμε κάθε απόγευμα την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων. Τώρα που ψάχνουν συρτάρια να κρύψουν τις φωτογραφίες με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, τότε που ο Μωυσής άνοιγε δρόμο στον τουρισμό…

 

 

 

 

...