Η Νέα Δημοκρατία παίρνει πρωτοβουλία να στηρίξει τον πολιτισμό που πλήττεται από την υγειονομική κρίση και παράλληλα να αυξήσει τα έσοδά της για να μην την κατηγορούν ότι δεν πληρώνει τα δάνειά της. Αποφάσισε, λοιπόν, να γυρίσει σε ταινία τις περιπέτειες του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα προβληθεί στο ΝDflix.

Η ταινία θα ξεκινά με ζουμ στην κούνια του εξόριστου Μητσοτάκη στο Παρίσι, για να σκάσει ένας αριστερός ηγέτης (ονόματα δεν λέμε), που ήταν αγέννητος τότε. Καθυστερούσε τη γέννησή του μέχρι να έρθει η μεταπολίτευση ο δειλός.

Θα παρουσιαστεί με κάθε λεπτομέρεια η Οδύσσεια του ατρόμητου Κυριάκου που πέρασε πολλές κακουχίες και δεινοπάθησε να τρέχει πίσω από τις δουλειές της οικογένειάς του μέχρι που βρέθηκε μια μεγάλη ακροδεξιά αγκαλιά και τον ανέδειξε.

Κορυφαία σκηνή της ταινίας η επίσκεψη του Κυριάκου στον Υμηττό, όπου ως Μωυσής συναντάται με εξωγήινο, ο οποίος του παραδίδει τις εντολές της χρηστής νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης με κάποιες οδηγίες για τήρηση του δόγματος «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», ενώ δεκάδες εξωγηινάκια ψέλνουν το «Σκόιλ Ελικικού».

Αποκορύφωμα της ταινίας η καραντίνα. Ο κορωνοϊός ενσκήπτει και αναγκάζει τον μεγάλο ηγέτη να βάλει νερό στο νεοφιλελεύθερο κρασί του. Μαθαίνει έκπληκτος ότι υπάρχουν ντελιβεράδες και εργαζόμενοι που γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Κι αυτός όλους αυτούς τους μηδαμινούς πρέπει να τους φροντίσει…

Όπως σε όλες τις μεγάλες ταινίες, έρχεται και η ανατροπή. Ο Κυριάκος αφορίζεται από τον Άγιο Αμβρόσιο. Μέσα στη δίνη της πανδημίας, ο τρισμέγιστος ηγέτης έχει αναγκαστεί να παραβεί τις θεοκρατικές αντιλήψεις της παράταξής του (ή καλύτερα κάποιων από την παράταξή του) και να γίνει έρμαιο του κάθε Τσιόδρα και της κάθε επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Έχει αναγκαστεί να δεχτεί (με πόνο ψυχής) ότι ο ιός κολλάει όταν γλείφουν πολλοί το ίδιο κουταλάκι και άλλα τέτοια… επιστημονικά που υπονομεύουν τα θεμέλια της κυριαρχίας του και την αγαστή σχέση του με πωλητές νανογιλέκων, τσεκουροφόρους και άλλες ακροδεξιές δυνάμεις.

Μαζί του αφορίζονται και η υπουργός Κατηχητικών, Νίκη Κεραμέως, και ο υφυπουργός Προστασίας της Ματσίλας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όσο κι αν η Ιερά Σύνοδος λέει ότι οι αφορισμοί είναι δική της αρμοδιότητα και «αδειάζει» την αγιότητά Του, το πλήγμα είναι βαρύ. «Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη», λένε οι άλλοι Άγιοι, αλλά η δεξιά του Κυρίου (Μητσοτάκη) ξεροκαταπίνει τη θεία μετάληψη. Θα μπορέσουν τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα να στηρίξουν τις επιστημονικές παρεκτροπές του Μητσοτάκη; Τι θα κάνουν οι κεντροδεξιοί που καραδοκούν;

Η συνέχεια επί της οθόνης…

 

* Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει η ομάδα παραγωγής της ταινίας με το κάστινγκ. Είναι σχεδόν αδύνατο, για παράδειγμα, να βρουν πρωταγωνιστή τόσο «γκόμενο», ισάξιο της ομορφιάς του πρωθυπουργού. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο. τους