ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Γιατί φοβάται ο Άδωνις τη Νομική;

Posted on 14 Ιουλίου, 2020, 7:10 πμ
1 sec

Για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δίκιο, δίκιο βουνό. Βγήκε ο υπουργός Ανάπτυξης της Ακροδεξιάς στον ΑΝΤ1 και με έντονο ύφος είναι η αλήθεια -πράγμα που δεν μας έχει συνηθίσει αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής νηφαλιότητας- επιτέθηκε στους διαδηλωτές, τις οικογένειές τους, σε νονούς, μπαρμπάδες και λοιπούς υπαίτιους που τα παλιόπαιδα τα σπάνε και διαπράττουν εθνική προδοσία, πλήττοντας την οικονομία, που κατά τ’ άλλα πάει πρίμα.

«Δεν ντρέπονται τα παλιόπαιδα και οι γονείς που τα κάναν έτσι; Αυτή την ώρα σε αυτή την κρίση πάνε και κάνουν αυτά τα πράγματα» είπε ο μέγιστος αυτός δημοκράτης και  ζήτησε απλώς να πληρώσουν πρόστιμα οι γονείς για τις ζημιές σε μαγαζιά. «Ελπίζω το δικαστήριο να χρεώσει όλες τις ζημιές στους γονείς. Να τις πληρώσουν από την τσέπη τους» κραύγασε γεμάτος αγανάκτηση. Αλλά παρά το δίκιο που τον έπνιγε και έκανε πιο μαύρο το μαυρισμένο του πρόσωπο, κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν ζήτησε να οδηγηθούν οι προδότες αυτοί στις κρεμάλες.

Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση στον πατέρα του Κώστα Κ. που πέρασε στη Νομική. «Πήγε ο άλλος και του είπε ότι πέρασε στη Νομική αντί να του πει ότι ντρόπιασες το σπίτι μου» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης της Ακροδεξιάς. Λογική η αντίδραση. Ξέρετε τι απρόβλεπτες συνέπειες μπορεί να έχει η εισαγωγή του Κώστα και των ομοίων του στη Νομική; Αν εσείς δεν ξέρετε, ο υπουργός γνωρίζει καλά.

Δεν ήταν τον Φλεβάρη του 1973 που κάτι φοιτητές σαν τον Κώστα κατέλαβαν τη Νομική με τραγικές συνέπειες για τα τυροπιτάδικα και τα φοιτητικά καφενεία της Σόλωνος και της Μασσαλίας; Ένας θεός ξέρει πόσο έπληξαν οι καταληψίες την οικονομική ζωή του Κολωνακίου. Μπορεί να τα ξεχάσει αυτά ο Άδωνις; Μπορεί να λησμονήσει την ταραχή που προκάλεσαν όλα αυτά στον σύντροφό του Παττακό;

Αφήστε το άλλο… Ποιο άλλο; Μα κάτι τέτοιοι σαν τον Κώστα ξεκινάνε από μια κατάληψη στη Νομική (καλή ώρα το 1973) και καταλήγουν στο Πολυτεχνείο. Οι θιασώτες της δικτατορίας τα τρέμουν αυτά τα πράγματα…

...