Και τι είπε ο Κυρανάκης και τον πήρατε από τα μούτρα; Αυτό που είναι η πραγματικότητα της Νέας Δημοκρατίας είπε. Μίλησε για τη μηδενική κυβερνητική ευθύνη ο άνθρωπος.

Είναι λίγο κυνικός ο νέος, έχει μια δόση κοινωνικού κανιβαλισμού ο λόγος του, αλλά τι να κάνουμε… Νέος είναι, 32 χρονών άνθρωπος, έχει μια πιο νεανική ματιά για τα πράγματα. Έναν φρέσκο λόγο. Μιλάει, επομένως όχι σαν «λαγός» μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, αλλά σαν αθώο λαγουδάκι που, αφού ροκάνισε επί χρόνια στη ΔΑΠ το μαϊντανό του φωνάζοντας «και α και ου», βγήκε βουλευτής και δεν χρειάστηκε το παιδί να κάνει αυτά για τα οποία εγκαλεί τους άλλους νέους ότι δεν ξέρουν να κάνουν. Ούτε σε ίντερνετ έψαξε, ούτε βιογραφικά έστειλε.

Ψηφίστηκε, όμως, πιθανότατα από νέους και νέες. Ναι, από αυτούς και αυτές που τώρα τους κουνάει το δαχτυλάκι. Από αυτούς και αυτές που πίστεψαν το «καλύτερες δουλειές για όλους» και τώρα μαθαίνουν ότι φταίνε για την ανεργία!

Πιθανότατα ανάμεσά τους να είναι παιδιά που, ενώ έχουν τίτλους σπουδών, αναγκάζονται να εργάζονται σε άσχετες, ευκαιριακές δουλειές, σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, ανασφάλιστοι, με ελαστικά ωράρια… Πιθανότατα… Ίσως πάλι μεταξύ τους να είναι παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν στον ήλιο μοίρα.

Όπως και να ‘χει, είναι τόσο χυδαίος και εμετικός ο ο λόγος του κ. Κυρανάκη -και των ομοίων του- που μάλλον θα πρέπει να ευχόμαστε οι ψηφοφόροι του να έχουν όλοι δουλειά, ώστε να μην προλαβαίνουν να ακούνε τις αθλιότητες του ανθρώπου που όρισαν εκπρόσωπό τους στο κοινοβούλιο.