ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: «Άλλος με τη βάρκα μας», το επιτελικό σχέδιο του Μωυσή για τον τουρισμό

Posted on 21 Μαΐου, 2020, 12:48 μμ
5 secs

Ο Θεός να μας κόβει μέρες διακοπών και να τους δίνει χρόνια! Σε ποιους; Μα στον πρωθυπουργό μας και στον υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη (μεγάλη η χάρη του).

Με αγωνία περιμέναμε τις ανακοινώσεις του Μωυσή μας για την οικονομία μας και επιτέλους ξαναμίλησε την Τετάρτη για να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμό διαγγελμάτων ανά κρούσμα κορωνοϊού!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: «Άλλος με τη βάρκα μας», το επιτελικό σχέδιο του Μωυσή για τον τουρισμό

Στο χθεσινό του διάγγελμα ο ύψιστος ηγέτης μίλησε για την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας και τίμησε για ακόμα μια φορά τη νεοφιλελεύθερη φανέλα του. Κοίταξε να δώσει ό,τι είναι να δώσει στους μεγάλους του τουρισμού και ευτυχώς αγνόησε τους μικρομεσαίους. Επίσης, ο άνθρωπος που συνέδεσε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του με τα ταξίδια, είναι λογικό να μη χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την στήριξη του τουρισμού. Τι να το κάνουμε το πρόγραμμα; Αρκούν οι ευχές και τα καλά λόγια. Εμείς πουλάμε «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και λιγότερο κορωνοϊό».

Διαφημίζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και διατηρούμε ψηλά το σασπένς και το ενδιαφέρον, αφού δεν τα παρουσιάζουμε. Καταπληκτικό κόλπο! Πριν από λίγες ημέρες μιλάγαμε για μαζικά τεστ των εισερχόμενων τουριστών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μπελάδες.Ευτυχώς ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρχει υποχρέωση για τεστ και θα γίνονται μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Να ‘ναι καλά η υγειονομική επιτυχία της χώρας. Στο κάτω κάτω υπάρχει μεγάλη ιατρική και νοσοκομειακή κάλυψη στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς. Τι να τα κάνουμε τα νοσοκομεία αναφοράς σε κάθε προορισμό; Υπάρχουν, ειδικά στα μικρά νησιά, εκπληκτικά κέντρα υγείας, με σοβαρό εξοπλισμό, γάζα, πιεσόμετρο, μπεταντίν και την εικόνα του Αγίου Νικολάου που κάνει τελικά και όλη τη δουλειά. Μεγάλη η χάρη του κι αυτουνού!

Όσο για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ας αρκεστούν κι αυτοί σε ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους. Επιλογές υπάρχουν: μείωση μισθού ή αναστολή σύμβασης ή απόλυση. Άσε που η επιδότηση της ανεργίας βαφτίζεται «θωράκιση της εργασίας». Άγιο είχαμε!

Επίσης, όσοι και όσες ονειρευόντουσαν ευρύ πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού να τα ξεχάσουν αυτά. Δεν περισσεύουν λεφτά για πέταμα. Να κάτσουν σπίτι και να βλέπουν στις ειδήσεις πόσο καλά τα κάνει όλα η καλύτερη κυβέρνηση από τον καιρό των παγετώνων κι έτσι να δροσίζονται…

Επειδή είναι γνωστό ότι είσαστε οπτικοί τύποι, παρακολουθήστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξαγγελίες του Μωυσή μας για τον τουρισμό:

 

 

...