Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις. Εκατοντάδες πολίτες καταφεύγουν καθημερινά σε νοσοκομεία και ιατρεία με προβλήματα στα χέρια από το πολύ χειροκρότημα για το κυβερνητικό έργο, με αποτέλεσμα 29 ορθοπεδικοί να συνιστούν η κυβέρνηση να επιβάλει στα κανάλια -και ιδίως στην ΕΡΤ- ηχογραφημένα χειροκροτήματα στα ρεπορτάζ, ώστε οι πολίτες να μη διακινδυνεύουν την υγεία των χεριών τους με τα ξέφρενα χειροκροτήματα.

Η Παρασκευή 29 Μαΐου αποδείχτηκε η πιο επικίνδυνη μέρα για τα χέρια

Δραματική ήταν η κατάσταση χτες, Παρασκευή, με τα ορθοπεδικά περιστατικά κακώσεων από τα πολλά χειροκροτήματα να εξελίσσονται σε μάστιγα. Δείτε τις βασικές αφορμές των χειροκροτημάτων:

  • Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας παρατείνει τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, ενώ για την πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν υπάρχει καμία δέσμευση διατήρησης των θέσεων εργασίας. Επίσης προβλέπονται μειώσεις στο δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας.
  • Διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών στις ψηφιακές τάξεις σύγχρονης εκπαίδευσης αποκάλυψε στη Βουλή  ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, καταθέτοντας σχετικό στικάκι με τα στοιχεία που δήλωσε ότι βρέθηκαν από μια απλή αναζήτηση στο Google.
  • Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποκάλυψε την παύση των διώξεων τραπεζικών στελεχών και την αρχειοθέτηση των υποθέσεων δανείων κομμάτων, ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών στυλοβατών της κανονικότητας.
  • Διορίστηκε πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού ο Νικόλαος Κούκης, λυκειάρχης των εκπαιδευτηρίων Δούκα και νίκησε η αριστεία. Στο Ίδρυμα, που δραστηριοποιείται εκπροσωπώντας τον ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό είχαν κατά το παρελθόν διατελέσει πρόεδροι… αμφιβόλου αριστείας, όπως τους παρουσίασε στην Επιτροπή ο Ν. Φίλης: «Πρώτος ήταν ο καθηγητής Ιωάννης Γεωργάκης, παγκοσμίου κύρους προσωπικότητα, σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού στα κρίσιμα χρόνια του πολέμου και βεβαίως πανεπιστημιακός. Κατόπιν, ο ακαδημαϊκός και διαπρεπής ιστορικός Μιχαήλ Σακελλαρίου. Ο επίσης διαπρεπέστατος οικονομολόγος Αδαμάντιος Πεπελάσης. Ο πολύ γνωστός και έγκυρος ιστορικός από το Ίδρυμα Ερευνών, Νίκος Οικονομίδης. Ο Αργύρης Φατούρος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και προσφάτως ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.
  • Πληροφορηθήκαμε ότι χωρίς ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας θα δίνονται τα δάνεια με κρατική εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Έτσι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα φορολογούμενους πολίτες από τους οποίους όμως θα έχουν λάβει προηγουμένως στήριξη μέσω κρατικής εγγύησης.
  • Μάθαμε ότι μπήκε «λουκέτο» στο Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», που τελικά μετά την κατακραυγή το υπουργείο Υγείας το ανακάλεσε, χωρίς να μάθουμε ποτέ ποιο… ρακούν είχε πάρει την αρχική απόφαση. Ήταν μια ακόμα νίκη των επικοινωνιολόγων που λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τις τάσεις στα σόσιαλ μίντια και διαμορφώνουν τις αποφάσεις του επιτελικού κράτους ή ανακαλούν άλλες που δεν κρίνονται δημοφιλείς.

Δεν μεταδίδω άλλο! Τι νομίζετε; Μπορώ κι εγώ να γράψω περισσότερα μετά από τόσο χειροκρότημα χτες όλη μέρα;