Πάσχα γιορτάζουμε, μην περιμένετε και καυτές ειδήσεις. Μαγειρίτσα είχαμε χτες το βράδυ. Βάλαμε και παλτά, που ο θεός μας φώτισε και δεν τα βάλαμε στη ναφθαλίνη με τον καύσωνα. Πήραμε και μια ομπρέλα θαλάσσης, που είχαμε πρόχειρη από το καυτό Σαββατοκύριακο που είχαμε πάει για μπάνιο να έρθει ο Άδωνις να μας τσεκάρει αν κρατάμε αποστάσεις, και τραβήξαμε κατά την εκκλησία να κάνουμε Ανάσταση. Βέβαια, Ανάσταση είχαμε κάνει και πριν 40 μέρες στο μπαλκόνι και χαιρετάγαμε κάτι γείτονες που κι αυτοί στο μπαλκόνι ανασταίνανε. Αλλά τότε ο ιός κόλλαγε με τη θεία μετάληψη, τώρα δεν κολλάει. Τώρα, όμως, τηρούνται αυστηρά μέτρα στην ουρά για το μυστήριο. Αλλά καλύτερα να μη σας ζαλίζω με τέτοια επιστημονικά…

Ας μιλήσουμε για πολιτική. Βγήκε, λοιπόν, ο Τσίπρας και παρουσίασε το «Μένουμε Όρθοι ΙΙ», αλλά τα κανάλια και τα λοιπά ΜΜΕ αντιστάθηκαν. Αρνήθηκαν να το παρουσιάσουν, γιατί φοβούνται ότι η ορθοστασία προκαλεί κιρσούς και φλεβίτιδα. Έμειναν, λοιπόν, «Καθιστοί ΙΙ» οι δημοσιογράφοι και σχολίαζαν -φυσικά αρνητικά- τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μακράν πιο καυστικός ο κ. Πρετεντέρης που σχολίασε μόνο το μίνι της κ. Αχτσιόγλου. Λέγεται ότι ο σεξισμός επηρεάζει τον εγκέφαλο σε σημείο που να μην μπορεί να αποφύγει τη μονομέρεια, αλλά και αυτό το θέμα είναι επιστημονικό, οπότε ας το αφήσουμε. Το θετικό είναι ότι ο γνωστός δημοσιογράφος, μετά και από αυτή τη δημοσιογραφική – ενδυματολογική επιτυχία, έκλεισε συμβόλαιο με διαφημιστική που χειρίζεται τον λογαριασμό μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε σποτ για αντιεμετικά σκευάσματα, ως ο πλέον ειδικός σε εμέσματα.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός μας έδωσε ακόμα μια… δύσκολη συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα και απέδειξε και πάλι ότι είναι ο καλύτερος πολιτικός της υφηλίου, της Νότιας Ζηλανδίας συμπεριλαμβανομένης. Θερμοί πατριώτες της Ν.Δ. ετοιμάστηκαν να κατέβουν στον δρόμο τραγουδώντας το «μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Ζηλανδία είναι μία», αλλά την τελευταία στιγμή η «Ομάδα Αλήθειας» άφησε ήσυχο τον κ. Δένδια και «άδειασε» αυτούς και μαζεύτηκαν στα σπίτια τους.

Μόνο η ποίηση μένει, όλα τ’ άλλα είναι καπνός

Αυτό που θα μας μείνει αξέχαστο από τη χθεσινή ημέρα είναι το ποίημα του Ελύτη που απήγγειλε ο κ. Τσιόδρας, ρίχνοντας αυλαία στις κορωνοενημερώσεις. Εντάξει το ποίημα δεν ήταν και πολύ Ελύτης, «εγώ δεν ήμουνα Ελύτης, Ελύτη μ’ έκανε εσύ» ήταν, αλλά με λίγες μικρές διορθωσούλες μπορούν να το απαγγέλλουν και στα δελτία ειδήσεων, όταν τους τελειώνουν οι ύμνοι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βαθιά ανάσα πριν από την ανάγνωση του ποιήματος.

Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τους πιο μικρούς μισθούς
Και με τα νεοδημοκρατικότερα των νεοδημοκρατικών.
Μου φτάνει που τα βράδια έχουν ειδήσεις
Που οι χειμώνες έχουν χιονοδρόμο πρωθυπουργό.
Που ξέρω ν’ ανακαλύπτω τα σκόιλ ελικικού στις κρυψώνες τους.
Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις υπουργοί.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις υπουργούς.
Πολύ…
Που ξοδεύω την υπομονή μου μόνο γι’ αυτούς.
Που δεν φοβάμαι να θυμώνω.
Που δε με νοιάζει να με θυμώνουν.
Που μπορώ και φορώ νανογιλέκο  ακόμα.
Και που τραγουδάω… Πρωτοψάλτη…
Που υπάρχουν μουσικές έξω από το Μαξίμου.
Και πρωθυπουργός που με γοητεύει…