Σαν σήμερα η Πόλις εάλω.  Ήταν 29 Μαΐου του 1453 όταν έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Μαύρη μέρα. Πολλά τα μηνύματα στα social media των πενθούντων για την Πόλη και των υμνούντων τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Όταν, όμως, είσαι σοβαρός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής δίνεις στην επέτειο άλλη διάσταση. «Μεταξύ μας,καθώς ο Παλαιολόγος έδινε τη ζωή του στην υπεράσπιση των τειχών της Πόλης μαζί με τη μικρή στρατιωτική δύναμη κ τους Γενουάτες, Άλλοι δήλωναν ότι προτιμούσαν «το οθωμανικόν φακιόλιον» από τη Δύση,στην οποία είχαν φυγαδεύσει την περιουσία τους! Οποία ιστορική ομοιότης…» έγραψε ο Άρης Πορτοσάλτε και με τον δικό του μοναδικό τρόπο συνέδεσε την Άλωση με την πολιτική μας ζωή.

Μαύρη η επέτειος για το Έθνος, χαρμόσυνη για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αν δεχτούμε την άποψη του κ. Πορτοσάλτε (και πώς θα τολμούσαμε, άλλωστε, να μην το κάνουμε;), ο ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίστηκε τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Έπαψε να συνδέεται με τη μακρινή Βενεζουέλα. Πάνε τα περί συριζομαδούρων. Τώρα ήρθε πιο κοντά μας. Φορεί «οθωμανικόν φακιόλιον» και συνδέεται με την καθ’ ημάς Ανατολή. Είναι ολίγον ισλαμοφοβικό, ρατσιστικούλι και ξενοφοβικούλι αυτό, αλλά με λίγη δημοσιογραφική γλίτσα όλα δένουν γλυκά…

 

, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Ο Πορτοσάλτε εάλω!, INDEPENDENTNEWS

Τα πλήθη των ακολούθων του Άρη Πορτοσάλτε αναμένουν πλέον να δουν αν θα συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και αν θα υιοθετηθεί ως επίσημη γραμμή του ΣΚΑΪ η δυνατότητα ο πρωθυπουργός μας να πάρει την Πόλη.

Κακές γλώσσες θα πουν ότι κάτι τέτοιο θέλει κι άλλη επιδότηση προς τα ΜΜΕ, δεν αρκούν τα ψωροεκατομμύρια που μοίρασε η κυβέρνηση. Ίσως και να ισχύει. Ένα τέτοιο μεγαλεπίβολο επικοινωνιακό πρότζεκτ δεν μπορεί να είναι μπόνους στη συνολική υμνολογία του κυβερνητικού έργου.

Αρκεί, φυσικά, το επικοινωνιακό επιτελείο να το κρίνει χρήσιμο και τα «λεφτόδεντρα» θα βρεθούν και γι’ αυτό. Καλύτερη είναι η Aegean;