Μου φώναξαν «πού ‘σαι μωρή αριστερίζουσα εκκρεμότητα» και γύρισα. Γύρισα να δω ποια με αποκαλεί έτσι. Όχι ότι με πείραξε η προσφώνηση. Δεν με προσβάλλουν δα τέτοιοι χαρακτηρισμοί από τα χείλη της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Εμείς οι «αριστερίζουσες εκκρεμότητες», όπως και να το κάνετε, είμαστε κόκκινες και ξεχωρίζουμε, αλλά δεν είμαστε δάνεια να μας πάρουν το σπίτι. Κοιτάμε κι εμείς τι γίνεται στο Καστελόριζο, αναρωτιόμαστε πόση την έχει την υφαλοκριπίδα, αλλά θυμόμαστε στα σίγουρα ότι από ύδατά του ξεπρόβαλε το ΔΝΤ στη χώρα και δεν ήταν οι ακραίου της Αριστεράς που το ρυμουλκούσαν.
Και πονάμε για την επικράτεια της χώρας που βυθίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην πανδημία του Covid-19, την ώρα που η ειρήνη δοκιμάζεται στα ανατολικά μας και βρίσκεται σε σοβαρή γεωπολιτική δίνη που έχουμε να συναντήσουμε ίσως από την εποχή του Αττίλα
Οι «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» έχουμε και μια εμμονή με τις εργασιακές σχέσεις και το συνταξιοδοτικό που αλλάζουν προς το τρισχειρότερο από τον επόμενο μήνα και με τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας που είναι προ των πυλών.
Παρακολουθούμε με τρόμο την οικονομία να βουλιάζει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε. και παγκόσμια, τις πλείστες όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν και τους ελεύθερους επαγγελματίες να καταστρέφονται, την ώρα που ο κ. Χαρδαλιάς ανακοινώνει νέα μέτρα, προαναγγέλλοντας μάλιστα, όχι τυχαία, την 24η του μηνός ως ημερομηνία νέων αυστηρότερων περιορισμών, πράγμα που προϊδεάζει πως πάμε σε νέο γενικό lockdown.
Βέβαια, εμείς οι «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» επιμένουμε πως στη χώρα της «ατομικής ευθύνης» που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης εν αρχή ην η δημόσια υγεία. Η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται χωρίς εξοπλισμένα νοσοκομεία, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς κλίνες, χωρίς προσωπικό και οι άμοιροι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ασθενείς στο σπίτι χωρίς τεστ και διάγνωση.
Τώρα που το δημοσιονομικό μαξιλάρι εξανεμίζεται και δεν θα περισσεύει να αντιμετωπιστεί η ακόμα βαθύτερη ύφεση που ενσκήπτει, προτεραιότητα κάποιων είναι να ξεπλύνουν το βρώμικο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντάς το ως τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που επί δεκαετίες έσωζε και φρόντιζε την Ελλάδα. Ομνύουν στον πατριωτισμό και μας υπόσχονται να μας πάνε μπροστά.
Απορία «αριστερίζουσας εκκρεμότητας»
Μια «αριστερίζουσα εκκρεμότητα» που σέβεται το σφυροδρέπανο που κρύβει στην καρδιά της αναρωτιέται αν η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ήταν όντως Μεγάλη θα έφευγαν κάποιοι και κάποιες από αυτήν για να έρθουν στον μικρό ΣΥΡΙΖΑ (του 3% ή 4%, τα μπερδεύω με τα νούμερα).
Ήρθαν, όμως, στον μικρό ΣΥΡΙΖΑ, όταν έγινε μεγάλος και ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος και θα κυβερνήσει. Ήρθαν ακολουθώντας τους ψηφοφόρους που τους γύρισαν την πλάτη με αποτέλεσμα η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη να συρρικνωθεί και να κοντεύει αυτή στο 4%.
Δεν τους ακολούθησαν οι ψηφοφόροι, αυτοί ακολούθησαν το ρεύμα και την κοινωνία που χάρισε το 2015 τρεις εκλογικές νίκες στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Γενάρη του έτους, στο δημοψήφισμα και τον Σεπτέμβρη.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν αξιολογότατοι άνθρωποι που προέρχονται από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ με πλούσια και βαθιά σκέψη, με εξαιρετικές ικανότητες πολιτικής ανάλυσης και ειλικρινή πολιτική στάση, πράγμα υποχρεωτικό για είναι κανείς χρήσιμος πολιτικά στην υπηρεσία του λαού.
Υπάρχουν, όμως, και οι προερχόμενοι από τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη των οποίων το  θράσος περισσεύει. Με ορολογίες καφενείου και υψωμένα δασκαλίστικα δάχτυλα απευθύνονται σε πραγματικούς αγωνιστές και πραγματικούς αριστερούς δημοκράτες, που επί δεκαετίες με τη σειρά τους κατάθεσαν τη ζωή τους σε χρόνια πέτρινα αφιλοκερδώς.
Τελικά ποιοι και ποιες είναι οι πραγματικές «εκκρεμότητες»; Θα το δείξει η Ιστορία…