ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Μας καψούρεψαν και μετά έστειλαν…

Posted on 17 Αυγούστου, 2020, 2:12 μμ
1 sec

Μη μου πείτε ότι αυτό δεν το έχετε πάθει με γκόμενο. Σας αφήνει να αγωνιάτε και μετά στέλνει μήνυμα. Αυτή την τακτική ακολούθησε και η Πολιτική Προστασία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, με το 112, για να αποδείξει ότι το sexiness δεν είναι τυχαίο…

Αφού όλοι και όλες καταλάβαμε με τρόμο ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου, μεγάλου κύματος της πανδημίας, αφού πληροφορούμαστε εδώ και μέρες ότι τα νέα κρούσματα καθημερινά είναι πάνω από 200, υπερδιπλάσια από αυτά για τα οποία κλειδωθήκαμε και μείναμε σπίτι την άνοιξη, αφού οι βαριά νοσούντες υπερδιπλασιάστηκαν, οι θάνατοι αυξάνονται, τώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ήρθαν και τα «επείγοντα» μηνύματα.

Δεν φτάνει που έχουμε ανησυχήσει με την πιθανή αύξηση της διασποράς λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, που ατενίζουμε με φόβο το φθινόπωρο, ήρθε και το μήνυμα να μας κοψοχολιάσει μεσημεριάτικα.

Αλλά αυτό που τρομάζει πιο πολύ είναι η κυβέρνηση που, μέσα στα επικοινωνιακά της πανηγύρια ότι μας έσωσε από τον θάνατο με την καραντίνα, χωρίς σχεδιασμό, πρωτόκολλα και προσοχή βιάστηκε να ανοίξει τον τουρισμό χωρίς να φροντίσει να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας.

Ο χρόνος που κερδίσαμε μένοντας σπίτι χάθηκε. Μόνοι κερδισμένοι οι συνδαιτημόνες της λίστας Πέτσα. Ουδεμία ενδυνάμωση του ΕΣΥ και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών που ανέδειξε η πανδημία είδαμε. Μόνο ο δημοφιλέστερος (!) υπουργός της κυβέρνησης, Βασίλης Κικίλιας, έχασε όλες τις υπουργικές του αρμοδιότητες, με την κοινωνία να απορεί τι τις έκανε όσο τις είχε.

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης αποθεώνει με βιντεάκι το δόγμα της ατομικής ευθύνης, ενοχοποιώντας τους νέους, ενώ ο ίδιος, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, απαθανατίζεται να παρακολουθεί αμέριμνος πιστούς να μεταλαμβάνουν -χωρίς μάσκα φυσικά- και τη σύζυγό του να ασπάζεται ιερέα. Ταυτόχρονα κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ υποβαθμίζουν συστηματικά και προκλητικά το ρόλο της κυβέρνησης και της κρατικής ευθύνης

Το μέγα φιάσκο αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει καν αυτό που ζητάει να επιδείξουμε εμείς. Δεν έχει φιλότιμο…

ΥΓ.: Να ενημερώσω τον κ. Χαρδαλιά ότι τσάμπα μού ήρθε το μήνυμα. Δεν γύρισα από διακοπές, γιατί απλούστατα δεν πήγα. Και δεν πήγα, γιατί δεν υπάρχει σάλιο… Αλλά μην παίρνει θάρρος η κυβέρνηση. Αν χρειαστεί σάλιο για φτύσιμο, θα βρεθεί!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Μας καψούρεψαν και μετά έστειλαν… ...