ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Θορυβείτε και μην προσεύχεσθε

Posted on 12 Αυγούστου, 2020, 9:07 πμ
4 secs

Κορίτσια, παρατήστε το πλέξιμο. Πάνε οι εποχές που οι γυναίκες έπλεκαν κάλτσες και φανέλες για τους φαντάρους. Παρελθόν και οι πατριωτικές επισκέψεις στα σύνορα, κατά τις οποίες η καπαρντινοφορούσα Τατιάνα Στεφανίδου εμψύχωνε τον στρατό για τη σωτηρία του έθνους από κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Τώρα πια ο θόρυβος είναι το όπλο μας! Αφήνουμε κάτω τις βελόνες και συλλέγουμε βουβουζέλες, σφυρίχτρες και τύμπανα. Όπως μας ενημέρωσαν υπεύθυνα το Αθηναϊκό Πρακτορείο και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, το τουρκικό Oruc Reis δεν κάνει έρευνες γιατί εμποδίζεται από τον θόρυβο των παρακείμενων τουρκικών πλοίων. Πιθανότατα κάνει κρουαζιέρα…

Δυστυχώς τα κλαμπ και τα μπαρ σε νησιά του Αιγαίου κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα και δεν μπορούν να συνδράμουν με τον θόρυβό τους στην άμυνά μας. Ελπίζουμε ο κ. Δένδιας να κάνει έκκληση στα πατριωτικά αισθήματα των νησιωτών, ώστε να αρπάξουν τις τσαμπούνες και να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον.

Την ίδια ώρα πασοκόψυχοι χρήστες του διαδικτύου δίνουν τη δική τους μάχη να αποδείξουν πως είναι τσιπρικότεροι του Τσίπρα. Φαντασιώνονται ότι θα βύθιζε το Oruc Reis και θα κρεμούσε το κεφάλι του Τσαβούσογλου σε φανοστάτη των Βρυξελλών. Έτσι γιατί είναι, λέει, φτυστός ο Ανδρέας Παπανδρέου. Περιμένουμε, βέβαια, με αγωνία να μας πουν πού βρίσκουν τις ομοιότητες των δύο χρονικών περιόδων και συγκυριών και κυρίως ποιο πλοίο βύθισε ο αείμνηστος. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βγήκε κι έκανε μια σοβαρή και μετρημένη, αντίστοιχη των καιρών, δήλωση. Αλλά αυτά δεν πτοούν τους προοδευτικοσυμμαχικούς τουρκοφάγους του διαδικτύου.

Γι’ αυτό σας λέω, το μόνο που μας απέμεινε είναι το σύνθημα που όλες μας ενώνει: «Κάντε θόρυβο, όχι πόλεμο».

Ο Σεπτέμβρης έρχεται, με την πανδημία σε έξαρση, με τη δημόσια υγεία να μην έχει ενισχυθεί, με τη φτώχεια να πλήττει όλο και περισσότερους, Έχουμε πολύ θόρυβο να κάνουμε, λοιπόν…

 

 

 

...