ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Η απανθρωπιά του «μέσου όρου»

Posted on 24 Αυγούστου, 2020, 7:18 μμ
1 sec

Η κυρία Κεραμέως μας μίλησε σήμερα για τον «μέσο όρο». Δεν θα μετράμε τα παιδιά στις τάξεις, αλλά θα κάνουμε πρόσθεση και διαίρεση. Αυτό είναι μέρος του σχεδίου -ή της σχεδίας, καλύτερα, στην τρικυμία- της υπουργού Παιδείας.

Θα μετράμε, λοιπόν, μαθητές και μαθήτριες αλλά δεν θα λέμε ότι είναι 25, θα παρηγοριόμαστε ότι ο μέσος όρος είναι 17, γιατί θα λαμβάνουμε υπ’ όψιν κάτι ακριτικές περιοχές, κάτι νησιά και έτσι θα βγάζουμε συμπεράσματα και για τα αστικά κέντρα, στα σχολεία των οποίων θα στοιβάζονται τα παιδιά στις μικρές αίθουσες, όταν και οι επιστήμονες λένε ότι δεν αρκεί η χρήση της μάσκας, αλλά απαιτούνται και αποστάσεις.

Και γιατί θα τα βγάζουμε 25; Μα γιατί  τον Ιούνιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάργησε την ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να είναι μέχρι 22 παιδιά ανά τάξη στα Δημοτικά, αυξάνοντάς τα στα 25.

Και τώρα η κ. Κεραμέως επιμένει παίζοντας με την ασφάλεια παιδιών, γονιών και δασκάλων σε συνθήκες πανδημίας. Αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο αραίωσης. Κι αυτό γιατί οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και η εξεύρεση πρόσθετων αιθουσών δεν είναι στη λογική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Βλέπετε αυτοί οι «άριστοι» στα Χάρβαρντ και τα Κολάμπια μετράνε τις ανθρώπινες ζωές με τον «μέσο όρο»…

...