ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Για τη γιόγκα δεν μας είπατε…

Posted on Ιουν 04, 2020, 1:15 μμ
44 secs

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος βγήκε στους δρόμους του Μπρούκλιν, πήρε μέρος σε διαδήλωση για τον Τζορτ Φλόιντ, κρατώντας μάλιστα πικέτα που έγραφε «Black lives matter» και ανήρτησε τη φωτογραφία στο twitter, δείχνοντας όχι το πρόσωπό του, αλλά το πλήθος των ανθρώπων.

Η στάση του Ελπιδοφόρου προκάλεσε «τσουνάμι» ειδήσεων στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Πλήθος τα σχόλια στα social media, με τους χρήστες να παραλληλίζουν τη συμμετοχή του στη διαδήλωση με τον αγώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα του μακαριστού Ιακώβου, την ταραγμένη δεκαετία του 1965 στις ΗΠΑ. Αποκαλούν το Ελπιδοφόρο φωτεινό παράδειγμα για κάθε ορθόδοξο και τονίζουν ότι με τη στάση του βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Είναι, πράγματι, εντυπωσιακό, να βλέπεις την Εκκλησία να στέκεται στο πλευρό των φτωχών και των αποκλεισμένων, να στηρίζει αυτούς που παλεύουν για ισότητα, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτά, όμως, συμβαίνουν στην Αμερική. Είναι μοντερνισμοί και αμερικανιές του χειρίστου είδους. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε, όπως είχε πει κι ο ο Νίκος Εγγονόπουλος.

Εδώ η Εκκλησία της Δεξιάς του Κυρία ενδιαφέρεται για τους «νοικοκυραίους». Σιγά που θα έβγαιναν οι Άγιοι Πατέρες να διαδηλώνουν με πικέτες για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο ή του Ζακ Κωστόπουλου.

Στον άγιο τούτο τόπο η Εκκλησία μας έχει πολύ διάβασμα και δεν παρακολουθεί αν υπάρχει φτώχεια και προσφυγιά. Έτσι ρίχνει αλλού το βάρος του θεάρεστου έργου της. Μόλις χτες δώρισε στον στρατό τέσσερις θερμικές διόπτρες αξίας 40 χιλιάδων ευρώ για τη «θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο» και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχει νοικιάσει ή παραχωρήσει κανένα χώρο για κατασκευή ξενώνα μεταναστών στα Μέγαρα. «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Επίσης, την Ιερά Σύνοδο απασχόλησε και ένα άλλο καυτό κοινωνικό ζήτημα επί του οποίου και απεφάνθη, καταγγέλλοντας: «Η “Γιόγκα” αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί “είδος γυμναστικής”».

 

ΥΓ.: Κρίμα που δεν βρέθηκε ένας ρεπόρτερ της ΕΡΤ στη διαδήλωση για τον Τζορτζ Φλόιντ να ρωτήσει τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο τη γνώμη του για τη γιόγκα…

...