ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Για έναν κόσμο χωρίς Τραμπ και κυρίες Νικολάου

Posted on 03 Ιουνίου, 2020, 11:07 μμ
3 secs

Γέμισαν τα μάτια μας βία, φρίκη, πανικό. Η εικόνα του Τζορτζ Φλόιντ σκιάζει τον «πολιτισμό», τη «δημοκρατία», την «ελευθερία» μας. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε! Ο ρατσισμός ξεχείλισε. Η αστυνομική βία χτύπησε κόκκινο. Οι απειλές του Τραμπ με τη Βίβλο στο χέρι εξοργίζουν και τους πιο ανεκτικούς.

Αυτός ο κόσμος σκοτώνει ανθρώπους, ιδέες και ελπίδες. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να ξαναχτίσουμε πάνω στις οργισμένες κραυγές κάθε αντιρατσιστή, κάθε αντιφασίστα, κάθε αλληλέγγυου στους διαδηλωτές των Ηνωμένων Πολιτειών που παλεύουν για την ίδια τη ζωή.

Για την κόρη του Φλόιντ, για τον γιο του γείτονα, για τα παιδιά όλου του κόσμου. Για τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους διαφορετικούς… 

Και κει που είπαμε ότι θα συνέλθουμε από την αυταρχική εικόνα του Τραμπ να απειλεί να κατεβάσει στρατό στους δρόμους εναντίον του λαού που διαδηλώνει για το δικαίωμα στη ζωή, ήρθε η δική μας Σοφία Νικολάου. Σαν να επιζητεί διεθνή καριέρα στον Λευκό Οίκο, η γενική γραμματέας Εγκληματικής Πολιτικής ξαναχτύπησε. Επιστράτευσε όλο το θράσος και όλες τις εμμονές στο δόγμα του αυταρχισμού και καταφέρθηκε κατά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, κατά των ανθρώπων που επέδειξαν αλληλεγγύη στον άνθρωπο, στη ζωή, στο δικαίωμα στη μόρφωση.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή για έναν κόσμο χωρίς Τραμπ και κυρίες Νικολάου. Ευτυχώς…

...