ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Από τον Εμφύλιο στο τσεκούρι ένας Βορίδης δρόμος

Posted on 22 Ιουνίου, 2020, 3:31 μμ
6 secs
Καλός, χρυσός ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ -και να τον χαίρεται το κόμμα του κι οι συριζομαδούροι-, αλλά δεν είναι δυνατόν να τα βάζει με έναν πολιτικό του διαμετρήματος του Μάκη Βορίδη.
Βγήκε, λοιπόν, χτες ο Πάνος Σκουρλέτης και τόλμησε να επικρίνει για χυδαιολογία τον υπουργό του Μητσοτάκη, πρώην ΛΑΟΣ, πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Μετώπου, πρώην γραμματέα της ΕΠΕΝ, διορισμένο μάλιστα από αυτόν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
Μα είναι δυνατόν ένας κάποιος Σκουρλέτης να παραγνωρίζει το κύρος του Μαυρουδή (όνομα και πράμα) Βορίδη; Να μην υποκλίνεται σ’ αυτό το βαρύ (σαν ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς) όνομα;
Τι για παρακρατική λογική και παρακρατικός λόγο τον κατηγόρησε… Τι εμφυλιοπολεμικό τον είπε… «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε αυτή την παράταξη. Οι Βορίδηδες και οι Γεωργιάδηδες, οι ακροδεξιοί, να φτιάχνουν το σημερινό προφίλ της ΝΔ» τόλμησε να εκστομίσει…
Αλλά έτσι είναι. Αυτά κάνει η ζήλεια. Γιατί όταν ο κ. Σκουρλέτης ήταν Ρηγάς και έτρεχε από δω κι από κει με άλλους κομμουνισμένους, ο Μάκης Βορίδης είχε όνειρα.
Από μικρός ήθελε να γίνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το κατάφερε!
.
Στην ιστορική φωτογραφία της «Ελευθεροτυπίας» τον βλέπουμε με ένα αγροτικό εργαλείο στο χέρι να κατεβαίνει την Ακαδημίας με άλλους αγρότες και πάνε να κόψουν τα σπαρτά της Πλατείας Εξαρχείων.

 

Αλλά και όταν μεγάλωσε, ο Μάκης Βορίδης, κατόπιν της δαιδαλώδους περιπλάνησής του στα μορφώματα της ακροδεξιάς και της ένταξής του στη μεγάλη γαλάζια παράταξη, δεν έπαψε να διαλαλεί τα ιδεώδη του.

Τον ακούμε στο βίντεο, χρόνια μετά, κατά την προεκλογική περίοδο τον Ιανουάριο του 2015, μιλώντας σε πολιτικούς του φίλους στον Ασπρόπυργο, να δηλώνει ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα να παραδοθεί στην Αριστερά. Πιστός στις ιδέες του καλούσε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. σε αγώνα για να υπερασπιστούν ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες τους με τα όπλα…

Μα τον λες αυτόν τον πολιτικό άνδρα εμφυλιοπολεμικό, κύριε Σκουρλέτη μου!

 

 

...