ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΒΥ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Χρυσοχοΐδη μας, πάντα τέτοια!

Posted on 20 Οκτωβρίου, 2020, 9:02 μμ
4 secs

Και να ήθελα να το ξεχάσω ήρθαν οι «αναμνήσεις στο facebook» και μου το θύμισαν. Κι έτσι τα χθεσινά και τα περσινά ήρθαν και έδεσαν.. γλυκά.

Μετά το χθεσινό σοκ, που παρακολουθήσαμε τον14χρονο Βαγγέλη να καλείται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες, μετά από τέσσερις ημέρες εγκλεισμού στη ΓΑΔΑ, ήρθε η σημερινή επέτειος.

Το 2019, σαν σήμερα, Κυριακή ήτανε, ένα απίθανο περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, επί της οδού Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα από καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων στην προβολή της ταινίας «Τζόκερ», δυνάμεις των ΕΚΑΜ μπήκαν μέσα και έβγαλαν από την κινηματογραφική αίθουσα παιδιά κάτω των 18 ετών.

Ήταν η πρώτη γεύση από τη συνεχή στοχοποίηση της νέας γενιάς από την κυβέρνηση. Ακολούθησε το αναχρονιστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετέτρεψε την Παιδεία σε live μάθημα για τον Μεσαίωνα. Αλλά και η πανδημία ήταν μια ακόμα ευκαιρία. Τα νέα παιδιά στοχοποιήθηκαν γιατί συγκεντρώνονται στις πλατείες, την ώρα που από τα χρυσά κουταλάκια των παπάδων δεν… κολλάει ο ιός.

Εν μέσω πανδημίας τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με 25-30 μαθητές/ριες ανά την τάξη, οι αίθουσες εξακολουθούν να μην απολυμαίνονται επαρκώς και οι οικογένειες συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ όταν εντοπίζεται κρούσμα ή όταν τα παιδιά έχουν έναν απλό πονόλαιμο. Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας γιατί δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

Αρχικά επιστρατεύτηκε ο κοινωνικός αυτοματισμός  και ο εκφοβισμός από πολιτικά πρόσωπα. Εκνευρισμένα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές για την απώλεια ελέγχου στη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον των μαθητών. Για «κακομαθημένα» μίλησε ο πάντα μπροστάρης στη βρώμικη προπαγάνδα, Άδωνις Γεωργιάδης. Για «αλητάκια» έκανε λόγο ο Γ. Καλλιάνος. Για «φίδια» και «πιθήκους» μίλησε ο άλλος εκπρόσωπος τους γκεμπελισμού, Κ. Μπογδάνος.

Στόχος να στρέψουν απέναντι από τα παιδιά τους και να τα επαναφέρουν στην… πειθαρχία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Ανάπτυξης fake news, Άδωνις Γεωργιάδης, για ακόμα μία φορά παραπληροφόρησε στα social media, με στόχο την προπαγάνδα κατά των καταλήψεων των σχολείων. Δημοσίευσε ως τωρινές παλαιότερες φωτογραφίες με σχολικές αίθουσες που έχουν υποστεί φθορές μετά από κατάληψη.
Οι φωτογραφίες είναι από το 2007, το 2017, το 2019 και το 2020 και με ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο η απάτη ήταν φανερή. Αλλά σημασία έχει η προπαγάνδα…

Κάπως έτσι φτάσαμε και στις συλλήψεις και κρατήσεις 14χρονων παιδιών που τόλμησαν να συμμετέχουν στα μαθητικά συλλαλητήρια, αντί να πηγαίνουν …κατηχητικό.

Έτσι κάνουν όλα τα αυταρχικά καθεστώτα, στοχοποιούν. Πολύ συχνά τη νέα γενιά. Τη γενιά που δεν της είναι εύκολο να σιωπά και να αδικείται. Στο κάτω κάτω αυτά τα παλιόπαιδα στις εκλογές στην πλειοψηφία τους δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία…

 

...