Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αξέχαστη ενημέρωση για το lockdown στις 5 Νοεμβρίου, παρέα με τον «Σωτήρη», είχε ερωτηθεί για το ζήτημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στους στοιβαγμένους σαν σαρδέλες πολίτες, στα μέσα που ο κορονοϊός δεν… κολλάει, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι: «Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Προφανώς θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, να κάνουμε και κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό, γιατί δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά».

Πράγματι, λοιπόν, η κυβέρνηση στους μήνες που μεσολάβησαν από το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν γέννησε λεωφορεία, σχολικές αίθουσες ασφαλείς, μονάδες εντατικής, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στο κάτω κάτω τις θυσίες των πολιτών που τήρησαν την καραντίνα και έδωσαν στους κυβερνώντες το χρονικό περιθώριο να προετοιμάσουν τη χώρα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης τις μετέτρεψε σε… διαφημιστικό υλικό περί ασφαλούς χώρας για να ανοίξει χωρίς όρους και πρωτόκολλα τον τουρισμό, για να ικανοποιήσει αεροπορικές εταιρίες, τουριστικούς πράκτορες και μεγαλοξενοδόχους, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση, όμως της δεξιάς, ξέρει ότι ακόμα κι όταν η πανδημία δεν θα είναι πια εδώ αυτά που θα της χρειάζονται είναι μέσα για την αστυνομοκρατία και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και των κινημάτων. Το δόγμα «νόμος και τάξη» θα είναι πάντα εδώ να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών απέναντι στους «εξαρτημένους από τον μισθό τους», αν τον έχουν κι αυτόν…

Και ναι! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γέννησε μοτοσυκλέτες! 

Ευχόμαστε να τους ζήσουν!