Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να χωνέψει τα τσουρέκια που έφερε από τη Θεσσαλονίκη, έκανε μια ποδηλατάδα στην Πάρνηθα.

Όπως ήταν φυσικό οι συριζομαδούροι βγήκαν να τον κατηγορήσουν και να επισημάνουν ότι στη συνάντηση με τόσους ανθρώπους κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Αρχικά είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε διαδήλωση και λοιπά κινηματικά, οπότε δεν χρειαζόταν μάσκα ούτε απαγορευόταν η συνάθροιση.

Πράγματι στις 29 Νοεμβρίου που φέρεται ότι τραβήχτηκε η φωτογραφία είχαν σημειωθεί πολλοί θάνατοι από τον κορονοϊό. Κι όταν πήγε για τσουρέκια ακόμα περισσότεροι. Αλλά είναι ντροπή να κατηγορείται ο Κυριάκος μας ότι είναι ανάλγητος και ανέμελος.

Ακόμα κι αν διαψεύσει το Μαξίμου ότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη εν μέσω πανδημίας, το ηθικό δίδαγμα που ήθελε να εκπέμψει είναι σαφές. Η ζωή όλων μας είναι πλέον ποδήλατο. Ο πρωθυπουργός μάς βοηθάει να το εμπεδώσουμε.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας δεν οφείλουν καμία ευαισθησία και ενσυναίσθηση προς τος υπηκόους τους. Δεν φταίνε ποτέ. Ευθύνες έχουν μόνο οι πολίτες που, ακόμα κι αν τηρούν τα μέτρα, το επιχείρημα για την κακή διαχείριση της πανδημίας θα είναι η «ατομική ευθύνη» τους.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας δεν οφείλουν να δείξουν εγρήγορση και να ασχοληθούν με τις τραγικές εξελίξεις. Συνεχίζουν αμέριμνοι το πολιτικό τους πρόγραμμα, ικανοποιούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις προς κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας συνεχίζουν την κανονικότητά τους και την καθημερινότητά τους και μας δείχνουν το δρόμο… Να πάρουμε κι εμείς τα βουνά. Ζωή… ποδήλατο μας εξασφάλισαν.