«Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους» δήλωσε ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου για την πανδημία και έκανε τη μαντάμ Σουσού να δακρύσει…

Ειλικρινά η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από αυτή τη διαπίστωση. Ο ηγεμόνας των πληβείων, των φτωχών και καταφρονεμένων ξέρει! Γνωρίζει ότι αυτοί ζουν από το μισθό τους!

Φυσικά αυτός που πληροφόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για κάτι τόσο πικρό θα έπρεπε να ντρέπεται. Πλήγωσε τη φιλεύσπλαχνη καρδιά του πορφυρογέννητου. Αυτός ο μαρτυριάρης θα ήταν ικανός μέχρι και να του πει ότι υπάρχουν και άνεργοι χωρίς μισθό και να μας τον αποτελειώσει. Είναι υπόλογος για το δάκρυ που αυλακώνει τα γαλαζοαίματα πρωθυπουργικά μάγουλα.

Ευτυχώς που ο Κυριάκος μας ο Μητσοτάκης μας είναι γενναίος. Σκούπισε το δάκρυ και προχώρησε γοργά σε λύσεις απεξάρτησης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει αγώνα να μην είναι κανένας πληβείος εξαρτημένος. «Όχι στις εξαρτήσεις» είναι το βασικό μέλημα του άλλου φιλεύσπλαχνου, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που ο θεός να μας κόβει μισθούς και να του δίνει αντεργατικά μέτρα.

Αυτός ο προστάτης των εργαζομένων υπουργός, με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας», μας λέει ότι θέλει «να διευκολύνει τους εργαζομένους στην αναζήτηση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής». Τι θέλει να κάνει ο άγιος αυτός άνθρωπος; Θεσμοθετεί επιτέλους την απλήρωτη εργασία, δίνοντας το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου 6μήνου εξοφλούν τις ώρες με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας. Αυξάνει τις ώρες των νόμιμων υπερωριών! Μεγαλώνει τη λίστα των επιχειρήσεων και εργασιών στις οποίες θα επιτρέπεται η εργασία την Κυριακή!