Ο «δημοσιοαυτός», Άρης Πορτοσάλτε,  βγήκε χτες να μιλήσει για τον Ζακ. Για τον «τοξικοαυτό» που «μπήκε να ληστέψει». Την ημέρα που ξεκινούσε η δίκη για την άγρια δολοφονία, ο «δημοσιοαυτός» με εμετικούς χαρακτηρισμούς και εξόφθαλμη παραποίηση της αλήθειας, βγήκε να ξαναδώσει επιχειρήματα στους «φιλήσυχους» πολίτες της δεξιάς, στους «νοικοκυραίους», στους ανθρώπους που ενημερώνονται μόνο από τα μίντια της λίστας Πέτσα και δεν έμαθαν (;) τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης διέψευσαν τα περί χρήσης ουσιών και δεν βρέθηκαν πουθενά αποτυπώματα που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί απόπειρας ληστείας.

Βγήκε ο ελεεινός «δημοσιοαυτός» να επαναφέρει τη συζήτηση περί αυτοδικίας, μιλώντας απαξιωτικά για έναν νέο άνθρωπο που πέθανε λιντσαρισμένος στο κέντρο της Αθήνας. Βγήκε να επαναλάβει τον κακοποιητικό λόγο. Να επαναφέρει τη συζήτηση για τις πρακτικές κοινωνικού κανιβαλισμού. Να διαιωνίσει τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Επειδή, όμως, ο «δημοσιοαυτός», Άρης Πορτοσάλτε, είναι γνώριμός μας, όπως και το κανάλι που τον φιλοξενεί, δεν παύει να παραμένει προκλητικό ότι αυτός και οι όμοιοί του αισθάνονται ότι έχουν κάθε δικαίωμα, κάθε νομιμοποίηση να εκφράζουν τις ανυπόστατες κατηγορίες τους, να διαδίδουν ανενόχλητοι τις ρατσιστικές, αντικοινωνικές τους απόψεις, γιατί απλώς είναι… γνώμη τους.

Ευλόγως μίλησε η οικογένεια του Ζακ για ευθύνη που βαραίνει την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ. Διάβασα και τη φίλη Αννέτα Καββαδία να μιλάει για  «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος». Πόσο τραγικό κι αυτό… Να είναι ανάγκη να επικαλούμαστε τα -καταρρακωθέντα- αυτονόητα.

ΥΓ.: Η περίπτωση του ελεεινού «δημοσιοαυτού» -που δυστυχώς είναι ακόμα μία ανάμεσα σε πάμπολλες- φέρνει στο μυαλό αυτό που μας έλεγαν οι δάσκαλοι, όταν γράφαμε έκθεση: να καταλήγουμε σε ένα ηθικό δίδαγμα. Έτσι, λοιπόν, ας καταλήξουμε στο ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδήγησε στην καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, για την εκρίζωση, όμως, του κοινωνικού εκφασισμού και χρυσαυγιτισμού έχουμε κατά πως φαίνεται πολύ ανηφορικό δρόμο μπροστά μας.