ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΒΥ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Άγιο είχαμε που δεν γίναμε κομμουνιστική χώρα!

Posted on 21 Νοεμβρίου, 2020, 9:28 πμ
9 secs

Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη ήξερε τι έκανε. Δεν έπεσε έξω. Δεν έδειξε ανικανότητα. Δεν ήθελε να αγγίξει τους ιδιώτες της υγείας. Αντιθέτως ήθελε να συρρικνώσει προς όφελός του το δημόσιο σύστημα υγείας. Η ιδεοληπτική εμμονή της Ν.Δ. σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη ήταν και παραμένει κυρίαρχη ακόμα και μέσα στις εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες της πανδημίας.

Τώρα που οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι εγκληματικές ολιγωρίες έφεραν την κατάσταση εκτός ελέγχου, τσαλακώθηκε λίγο το μίσος για καθετί δημόσιο, αναγκάστηκε να παρακαλέσει τους κλινικάρχες να τη συνδράμουν και έφαγε …πόρτα από τον ιερό ιδιωτικό τομέα.

Κρατάμε, όμως, ότι αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο. Τόσο με τη δήλωση Πέτσα ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια», όσο και με τις αλησμόνητες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, αρχές Μαΐου, όταν εξηγούσε γιατί δεν χρειάζονται επιτάξεις, αφού αυτά τα πράγματα είναι κομμουνιστικά και παρωχημένα…

Και την Παρασκευή ήρθε κι ο Βασίλης Κικίλιας να μας υπενθυμίζει ότι «δεν είμαστε Σοβιετία εδώ πέρα»…

 

 

 

...