Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλους του ΣΕΠΕ Ξάνθης, ξεκίνησε, με τη μορφή της Προκαταρκτικής Εξέτασης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα εξαιτίας αναρτήσεων με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο στο facebook στις αρχές Μαρτίου.

Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, πρόκειται στην πραγματικότητα για πολιτική δίωξη, καθώς είναι ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και δραστηριοποιείται ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τη Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας τού είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήταν ένα από τα πρώτα θύματα οργανωμένης επίθεσης από τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, το 2012 όταν μηχανοκίνητη πορεία τον είχε απομονώσει σε δρόμο της Ξάνθης και του προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες, επειδή κολλούσε αφίσες με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Μάλιστα η υπόθεση είχε οδηγήσει στην πρώτη καταδίκη στελέχους της Χρυσής Αυγής πανελλαδικά, στο δικαστήριο που ακολούθησε.
Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τους εκπαιδευτικού ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση στοχοποίησης της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης το τελευταίο διάστημα. Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, ανάλογη δίωξη επιχειρείται σε βάρος άλλου μέλους του Συντονιστικού της, του Γιάννη Κούτρα, γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και αντιπροέδρου της ΕΝΙΘ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τις ρατσιστικές εκστρατείες με απόπειρες φίμωσης των συνδικαλιστών στην εκπαίδευση και την υγεία. Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον εκπαιδευτικό για να σταματήσει η δίωξη, όπως και τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης των εργαζόμενων αγωνιστών κατά του ρατσισμού.