Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προκάλεσε τη συγκέντρωση 7.500 ένθερμων υποστηρικτών του κατά την επίσκεψη και ομιλία του στο Όρος Ράσμορ, η οποία πήρε προεκλογικό χαρακτήρα με ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με περηφάνια για μια «εξαιρετική» Αμερική και υποστηρίζοντας μάλιστα πως η ιστορία του έθνους βρίσκεται σε πολιορκία από τον «ακροαριστερό φασισμό».

Και δεν δίστασε να πει πως οι διαμαρτυρίες, που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, απειλούν τα θεμέλια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος. «Ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», δήλωσε.

“Θυμωμένοι όχλοι προσπαθούν να γκρεμίσουν αγάλματα των ιδρυτών μας. Πιστεύουν ότι ο αμερικανικός λαός είναι αδύναμος, απαλός και υποτακτικός”, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος που στη συνέχεια προσπάθησε να τονώσει το εθνικοπατριωτικό “ηθικό” και να δυναμιτίσει ένα πλήθος, δίνοντας σε αυτό το προφίλ του όχλου που ετοιμάζεται για μάχη: “Όπως έκαναν οι πατριώτες για αιώνες, ο Αμερικανός λαός θα σταθεί στον δρόμο και θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε γρήγορα”, πριν φτάσει στην κορύφωση της προεκλογικής μάχης για να βάλει στο “κάδρο” τον προσεχή του πολιτικό αντίπαλο και πρώην Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας: “Κανένα άτομο που παραμένει ήσυχο με την καταστροφή αυτής της λαμπρής κληρονομιάς δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον”.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν «Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων», τον οποίο περιέγραψε ως ένα μεγάλο πάρκο όπου θα εκτίθενται αγάλματα των «σημαντικότερων Αμερικανών που έζησαν ποτέ», χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Κουβέντα για την πανδημία.

Χωρίς να κάνει λόγο για την έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, παρά την σφοδρή κριτική που έχει δεχτεί για την διαχείριση της πανδημίας, ο Τραμπ μίλησε σε ένα πλήθος, το οποίο φώναζε «Τέσσερα ακόμα χρόνια» και στο οποίο οι μάσκες ήταν λίγες ενώ οι μη λευκοί ακόμα λιγότεροι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει τρεις δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υποστηρικτές του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρά τις προειδοποιήσεις από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας που καλούν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις λόγω της πανδημίας.
Αγνοώντας τα στοιχεία