Παραγραφή ποινών για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές με «φωτογραφική» τροπολογία Πλεύρη

Posted on May 22, 2020, 11:56 am
1 sec

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε τροπολογία του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη, με την οποία ουσιαστικά παραγράφονται οι ποινές για όσους έχουν καταδικαστεί για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές και έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, με την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα μιλώντας για «φωτογραφική» διάταξη.

Η τροπολογία μειώνει την ποινή για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές στον ένα χρόνο, ενώ με βάση άλλη διάταξη του νομοσχεδίου οι ποινές μέχρι ένα χρόνο παραγράφονται. «Αυτά τα παραδείγματα θέλουμε να δείξουμε;» αναρωτήθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Θ. Πλεύρης υποστήριξε ότι η τροπολογία αποσκοπεί στην «εναρμόνιση» των ποινών για νοθεία στις συνδικαλιστικές εκλογές με αυτές για τις εθνικές εκλογές, ενώ ο  Κ. Τσιάρας ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία είναι απαραίτητη για «να απελευθερώσουμε τη διαδικασία», δεδομένου ότι επίκεινται πολλές συνδικαλιστικές εκλογές που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δια της Ν. Γιαννακοπούλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, άφησε να εννοηθεί ότι η τροπολογία «ξελασπώνει» συγκεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. στη ΓΣΕΕ.

 

 

 

...