Απλώνεται επικίνδυνα η γενικευμένη ψυχωτική διαταραχή στό σώμα μιας εγωκεντρικής και αφασιακής χώρας, μιας κοινωνίας που “αγαπά παράφορα τον εαυτό της” χωρίς φυσικά τόλμη για αυτοκριτική.
Γιατι η φανατική προσκόλληση και ενασχόληση στο “μέγαρο” του εαυτού σου σε “κλειδώνει” από τους άλλους, σε οδηγεί στην τύφλωση του ελιτισμού, στον αποκλεισμό από το “κοινωνώ με τον άλλον”, από την στροφή στα ανθρώπινα! Για να κάνεις αυτοκριτική και να βρείς το λάθος πρέπει να μήν φοβάσαι να κατέβεις το σκοτεινό υπόγειο της ψυχής να αναζητήσεις τι σε σκοτώνει και τι σε κάνει μαζί δήμιο των άλλων (αυτό σημαίνει πως ζητώ την βοήθεια και του ειδικού,του ψυχίατρου με μια λέξη, γιατί κανείς μόνος του δεν θεραπεύει και δεν ξεπερνά την αρρώστεια μέσα που καλπάζει….), αλλά ο περίγυρος φοβάται,για την ακρίβεια είναι μόνιμα συνδεδεμένος με τον τρόμο ως παραγωγός του αλλά και ως πομπός του στους ανήμπορους. Στις γυναίκες,στα ζώα,στους “διαφορετικούς”,στους ηλικιωμένους,στους πρόσφυγες,στα ευαίσθητα και κατατρεγμένα πλάσματα της εποχής σαν τον Γιακουμάκη.
Ο ψυχικά διαταραγμένος δεν ξέρει -όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές-πώς πάσχει σοβαρά και πώς συνειδητά ή ασυνείδητα βασανίζεται και βασανίζει. Η οικογενειακή “θαλπωρή” και “συνοχή” αρνείται το πρόβλημα και μεγαλώνει στην ποδιά της τετατογεννέσεις αθωώνοντας τα βλαστάρια τους με εκείνο το “εξάσφαιρο” που σκοτώνει αποτελεσματικά , “έ παιδιά είναι” ακούγεται πάντα μετά το έγκλημα, όπως πρίν δύο χρόνια δηλώσανε οι “άξιοι και ανήξεροι γονείς” για τους δύο ανήλικους μετά το μαρτύριο της γάτας σε άδεια (ευτυχώς) πισίνα στην Φολέγανδρο.
Κυρίες και Κύριοι της “χριστιανίζουσας” και “φιλόπατρης” αντικοινωνικής “κοινωνίας” σας που πετά τις μάσκες και τα γάντια μιας χρήσης για τον covid 19 σε θάλασσες και πεζοδρόμια, που ψάχνει τρόπο να φύγει παράνομα απο τα διόδια “για να κάνει Πάσχα στο χωριό” ενώ στα νοσοκομεία πέφτουν δεκάδες νεκροί κάθε 24ωρο από την πανδημία, τα παιδιά σας τά έχετε μεταμορφώσει με την απάθειά σας σε κτήνη, σαπίζουν πλέον και εσείς μαζί στον Κωλοπαιδισμό και η μόνη σωτηρία είναι να κοιτάξετε την φρίκη και τον ξεπεσμό (δηλαδή εσάς και τα “δημιουργήματά σας”) στα μάτια και αγκαλιά όλοι μαζί να κλείσετε ραντεβού στον ψυχίατρο και στην ψυχοθεραπεία. Απο εκεί και πέρα υπάρχει η ελπίδα για λύτρωση,για σάς και για μάς, όσους προσπαθούν (δύσκολα αλήθεια) να ζήσουν ανάμεσά σας,  στο Ελληνικό εκτελεστικό καθημερινό απόσπασμα!