Ο ψυχίατρος και αγωνιστής της Αριστεράς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, πέθανε από κορονοϊό στις 26/12 το βράδυ, σε ηλικία 83 ετών, αφού παρέμεινε για περισσότερο από έναν μήνα στην Α’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, τον «αποχαιρέτησε» με ανακοίνωση του:

«Αποχαιρετούμε το σύντροφο Λάζαρο Παπαδόπουλο Πέθανε τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 83 ετών, θύμα του κορονοϊού, ο σύντροφος Λάζαρος Παπαδόπουλος. Καταγόμενος από το Βόιο Κοζάνης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937.

Συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του 114 και του 15%, ως φοιτητής Ιατρικής και διετέλεσε γραμματέας του Αντιδικτατορικού Εργατικού Μετώπου (ΑΕΜ).

Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και στη συνέχεια μέλος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε καθημερινά μάχη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ως άνθρωπος, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και θα μείνει αξέχαστο το χαμόγελό και το χιούμορ του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, αποχαιρετά το σ. Λάζαρο Παπαδόπουλο και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».