99 δολοφονίες τρανς ανθρώπων…
Οι ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο είναι καταιγιστικές, ορισμένες από αυτές, που αφορούν δικαιώματα και ελευθερίες, αποκρουστικές.
Οι άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο ενός αδίστακτου κατασκοπευτικού καπιταλισμού. Ο ρατσισμός και οι πολλαπλές διακρίσεις και ανισότητες πληθαίνουν.
Η βία, στο όνομα της “λευκής υπεροχής” ή της κανονικότητας και της ισοπεδωτικής ομοιομορφίας, παίρνει διαστάσεις.
Πρόσφατα η Άννα Απέργη από το ΣΥΔ (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών) με ανάρτησή της γνωστοποιεί ότι από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 99 άγριες δολοφονίες τρανς ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
99 νέοι, κατά κύριο λόγο, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με βαναυσότητα για το μόνο λόγο ότι ήθελαν να ζήσουν όπως αυτοί ένιωθαν, όπως αυτοί, αυτές, αυτά, ήταν στην πραγματικότητα.
Αλλά η θλιβερή τους “κανονικότητα” δεν ανέχεται οτιδήποτε διαφέρει. Η πολυχρωμία, οι διαφορετικές επιλογές, η ομορφιά του ουράνιου τόξου, η αγάπη, η ταυτότητα και η έκφραση φύλου, είναι μη ανεκτές σε έναν κόσμο, που ασφυκτιά από πανδημία ρατσισμού, ομοφοβίας, τρανσφοβίας, βίας και αυταρχισμού.
Όσες και όσοι από μας ανήκουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, όσοι και όσες από μας δίνουμε μάχη από την σκοπιά των δικαιωμάτων, καταλαβαίνουμε ότι τα ζητήματα αυτά αφορούν στην πραγματικότητα, την ίδια τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.
Στην ουσία αφορούν τις ζωές όλων μας, καθώς η ελευθερία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας. Χωρίς αυτήν και η ίδια η ζωή μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο.
.

*Από ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, στο Facebook