Όταν το υπουργείο καταστολής μας λέει τη… θλιβερή αλήθεια τους.
Υπάρχουν κάποιοι, ενδεχομένως καλοπροαίρετοι άνθρωποι, οι οποίοι στέκονται με επιφυλακτικότητα στις αντιδράσεις πολλών από μας, που υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τον covid 19 ως πρόσχημα, ως άλλοθι για την περιστολή των δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Φροντίζουν μάλιστα να μας καθησυχάσουν λέγοντας ότι μόλις τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας θα ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα.
Ασφαλώς και δεν είναι έτσι. Ασφαλώς και η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία και διόλου δεν νοιάζεται για την τύχη των ανθρώπων. Τη δουλίτσα τους κάνουν….
Απόδειξη τα λεγόμενα του υπουργού ΠΡΟΠΟ, ο οποίος στη Βουλή είπε “Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφών. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά τελείωσε”. και λίγο παρακάτω “Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή (…) και Απομένουν αυτοί οι 1000, που εκπροσωπούν…”
Δεν χρειάζεται, νομίζω, κάτι επιπλέον για να πεισθεί και ο τελευταίος…. άπιστος Θωμάς με τι έχουμε μπλέξει. και δεν είναι θέμα Χρυσοχοϊδη. Είναι θέμα συνολικά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Απομένει σε μας να αποδείξουμε ότι η υπόθεση της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αφορά όχι χίλιους, αλλά δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες.
Είναι η στιγμή…

*Από ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, στο Facebook