Σκέφτομαι: τι είναι σημαντικό και τι δεν είναι. Τι είναι είδηση και τι παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης. Τι είναι κοινωνικά και πολιτικά επείγον και τι μπορεί να περιμένει. Τι μπορεί να συνεγείρει και να συγκινήσει και τι να προσπεράσεις αδιάφορα.
Επείγον, λοιπόν, είναι να ασχοληθείς με την αλληλεγγύη στους κυνηγημένους της Μόριας. Σημαντικό είναι να ασχοληθείς με τα εργασιακά δικαιώματα, που πλήττονται κατάφωρα από τη νεοφιλελεύθερη και αυταρχική Νέα Δημοκρατία. Είδηση είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δρομολογεί την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας στο στρατό Ξηράς.
Ελπίδα είναι οι χιλιάδες νέοι και νέες, που διαδηλώνουν στα Χανιά. Συγκίνηση δημιουργεί η κινητοποίηση μέσω του διαδικτύου, αρχικά, για τη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Επείγον είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε για την Παρασκευή στο Κερατσίνι, για να είμαστε πολλές και πολλοί και μετά για τον Ζακ, για να μπορούμε να αναπνεύσουμε…
Αυτά, ναι, έχουν σημασία, όπως και πολλά άλλα, οι μάσκες, το δημόσιο σύστημα υγείας, τα σχολεία, η ανεργία, που φουντώνει, οι ανισότητες, η φτώχεια, τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο ρατσισμός, η διαπλοκή, η καθημερινότητα, ο πολιτισμός…
Σκέφτομαι: τι είναι σημαντικό και τι, τελικά, μπορούσε να περιμένει και να συζητηθεί, χωρίς άγχος. Γιατί τα μεγάλα, τα κρίσιμα, τα επείγοντα είναι μπροστά μας.
*Ο Πάνος Λάμπρου είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Το κείμενο από τον λογαριασμό του στο facebook