Η είδηση της χθεσινής ημέρας προέκυψε πάλι από τη δράση των δυνάμεων καταστολής, εκεί στο Γαλάτσι. Αυτή τη φορά ήταν η βία εναντίον πολλών, αλλά και ενός 5χρονου παιδιού με γκλοπ. Φρικιαστικό και ακραίο, όπως τόσα άλλα. Μετράμε φρικαλεότητες, ακραίες αυταρχικές συμπεριφορές από μια κυβέρνηση, που δεν έκρυψε ποτέ τον έρωτά της για την αστυνομοκρατία και το βασικό της δόγμα: “νόμος και τάξη”.
Όταν κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης, η επιλογή για το ΠΡΟΠΟ του Χρυσοχοϊδη, με βάση την πολιτική του κατεύθυνση, ήταν μάλλον η ενδεδειγμένη. Είχε ο άνθρωπος το παρελθόν του, τη δική του ιστορία στην καταστολή και τη βία.
Θα μπορούσε ο Μητσοτάκης να είχε κάνει άλλη επιλογή προσώπου; Ασφαλώς και θα μπορούσε. Και οι πρόθυμοι για καταστολή και αυταρχισμό θα ήταν πολλοί. Γιατί αυτή η πολιτική του ακραίου αυταρχισμού δεν είναι επιλογή του ενός ή του άλλου, αλλά συνολικά της κυβέρνησης της ΝΔ.
Δεν έκανε λάθος ο Μητσοτάκης με την επιλογή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για να τον αλλάξει σήμερα. Έκανε την επιλογή του “κατάλληλου” ανθρώπου στην κατάλληλή θέση. Και το ζητούμενο δεν είναι να φύγει, να παραιτηθεί, να εκδιωχθεί ο κύριος πρώην του ΠΑΣΟΚ και νυν της Νέας Δημοκρατίας, αλλά να καταφέρουμε μέσα από την πάλη μας, μέσα από τον ιδεολογικό, πολιτικό και κινηματικό αγώνα οι ενέργειες αυτές να είναι αποκρουστικές για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι να πέσει ο κύριος αυτός, ο σύγχρονος σερίφης της κακιάς ώρας, αλλά να ηττηθεί ιδεολογικά και πολιτικά, εντέλει και εκλογικά, η ίδια η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

*Από ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, στο Facebook