Ο Banksy χρηματοδοτεί σκάφος διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο

Posted on 28 Αυγούστου, 2020, 8:45 πμ
6 secs

Ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy έχει χρηματοδοτήσει σκάφος που διασώζει πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική, αποκαλύπτει ο Guardian.

Το πλοίο, με την ονομασία Louise Michel (της Γαλλίδας αναρχικής επαναστάτριας που πρωταγωνίστησε στην Παρισινή Κομμούνα του 1871), ξεκίνησε μυστικά στις 18 Αυγούστου από το ισπανικό λιμάνι Burriana, κοντά στη Βαλένθια, και τώρα βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο όπου την Πέμπτη διέσωσε 89 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων 14 γυναικών και τεσσάρων παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα ψάχνει για έναν ασφαλή λιμένα για αποβίβαση των επιβατών ή για μεταφορά τους σε ένα ευρωπαϊκό πλοίο ακτοφυλακής.

Το πλήρωμα, αποτελείται από Ευρωπαίους ακτιβιστές με μακρά εμπειρία στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, είχε ήδη βοηθήσει σε δύο άλλες επιχειρήσεις διάσωσης.

Βαμμένο σε έντονο ροζ χρώμα και με έργα τέχνης Banksy που απεικονίζουν ένα κορίτσι σε ένα σωσίβιο που κρατά ένα σημαντήρα ασφαλείας σε σχήμα καρδιάς, το Louise Michel πλέει υπό γερμανική σημαία. Το μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 31 μέτρων, είναι μικρότερο αλλά πολύ ταχύτερο από άλλα σκάφη διάσωσης ΜΚΟ.

Η συμμετοχή της Banksy στην αποστολή διάσωσης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν έστειλε ένα email στην Pia Klemp, τον πρώην καπετάνιο αρκετών μη κυβερνητικών σκαφών που έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια

a9b77bda c7b7 49fc a53f 2ee1a25a4c25?t=1598558808696
...