Χτες στο Γαλάτσι είχαμε ένα ακόμα περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Δυνάμεις καταστολής, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν αντιφασιστική διαδήλωση, χτύπησαν άγρια πολίτες, τους έστειλαν στο νοσοκομείο, χτύπησαν μέχρι και ένα πεντάχρονο παιδί, έκαναν χρήση χημικών και τελικά διέλυσαν… τους θαμώνες εστιατορίων και καφέ της πλατείας Αγίου Ανδρέα.

, EDITORIAL INDE: Ο Χρυσοχοΐδης σκάβει τάφους, INDEPENDENTNEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η ανεξέλεγκτη καταστολή και η αστυνομική αυθαιρεσία αυτή είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της πολιτικής Χρυσοχοΐδη, της πολιτικής της κυβέρνηση Μητσοτάκη και της δράσης των οργάνων της τάξεως με τα… λυμένα χέρια.

Είναι η ίδια πολιτική που διέλυσε με λύσσα την αντιφασιστική διαδήλωση μπροστά από το Εφετείο (απρόκλητα όπως αποδείχτηκε) μερικά δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Είναι η ίδια πολιτική που είχε επιτεθεί πριν από μερικούς μήνες σε αντιφασίστες στην πλατεία Βικτωρίας.

Είναι η ίδια πολιτική που κυνήγησε 14χρονους στο μαθητικό συλλαλητήριο και τους κράτησε έγκλειστους στη ΓΑΔΑ.

Είναι η πολιτική του κ. Χρυσοχοΐδη, που κουνάει το δάχτυλο και πάει ένα βήμα παραπέρα τον κοινωνικό αυτοματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους», είπε  στις δηλώσεις του σχετικά με τις δράσεις της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Είναι η πολιτική του κ. Χρυσοχοΐδη, που μετέτρεψε σε σόου πολιτικής πυγμής την αθλιότητα σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Πριν καλά καλά κάνει η αστυνομία οποιαδήποτε έρευνα για τη σύλληψη των δραστών, έσπευσε να τους επικηρύξει με 100 χιλιάδες ευρώ.

Δεν έκανε, όμως, το ίδιο για τον χρυσαυγίτη υπαρχηγό. Αν και διαβεβαίωνε ότι όλοι παρακολουθούνται και ουδείς από του καταδικασθέντες εγκληματίες νεοναζί θα διαφύγει της σύλληψης  εντούτοις ο ναζιστής Χρήστος Παππάς ακόμα να βρεθεί. Και επικήρυξη δεν έγινε, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, οι ακροδεξιές αθλιότητες και η αστυνομική αυθαιρεσία είναι μια πρόγευση της συνολικής πολιτικής καταστολής. Ο χουντικής κοπής νόμος περιορισμού των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας το αποδεικνύει.

Φοβούνται την κοινωνία, φοβούνται τις αντιδράσεις στην οικονομική κρίση και τη φτωχοποίηση, τις αντιστάσεις στην περιστολή εργασιακών -και όχι μόνο- δικαιωμάτων. Φοβούνται τον κόσμο της εργασίας και το αντιφασιστικό κίνημα. Γι’ αυτό και κρατούν τα όργανα καταστολής σε (δολοφονική) ετοιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: